начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Сервитут върху имоти - публична собственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Сервитут върху имоти - публична собственост

Мнениеот nk7702n » 19 Мар 2013, 12:54

:roll: Темата очевидно се изчерпи, аз лично загубих интерес.
Последна промяна nk7702n на 19 Мар 2013, 18:31, променена общо 2 пъти
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 19 Мар 2013, 17:47

Мдам, Мели.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 19 Мар 2013, 20:17

emilgrigorov написа:Мдам, Мели.

:roll: Григоров, очевидно си имал нещо предвид, но юзър nk7702n на два пъти си е променяла мнението, та ако е било във връзка с вече "изтритото", сам разбираш, че няма какво да коментирам... :lol: :lol: :lol:
Последна промяна Melly на 20 Мар 2013, 12:48, променена общо 1 път
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Мар 2013, 21:03

Melly написа:
emilgrigorov написа:Мдам, Мели.

:roll: Григоров, очевидно си имал нещо предвид, но юзър nk7702n на два пъти си е променяла мнението, та ако е било във връзка с вече "изтритото", сам разбираш, че няма какво да коментирам... :lol: :lol: :lol:

Никой не може да ограничава свободата на волята и полета на духа ми. Така че, колкото и да се нарушава сънят ти или душевното ти равновесие, не можеш да промениш това. :mrgreen:
Бях започнала да пиша, ама след това реших, че е безсмислено. Ще изчакам да се появи Julyanvonemona, за да се възобнови интересът ми към темата. Очевидно е, че юзъри като Melly правят темата прекалено скучна и лишена от съдържание и полезност. :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 19 Мар 2013, 21:16

Пак подскачаш като ощипана г`спойца. :lol: :lol: :lol:

Модератор/Администратор,
Моля да ревизирате действието си в този пост, изразяващо се в поставяне на мое мнение под режим "Off topic", тъй като считам същото за неправилно. Не открих нарушение от моя страна на чл.7 ОУ на Lex.bg, за да бъде приложена "санкция" от този род. В тази връзка считам за нужно да припомня, че след като двете страни - аз и представителния орган на форума сме "подписали" ОУ, разпоредбите на същите имат еднаква сила за страните по него.
Последна промяна Melly на 20 Мар 2013, 12:50, променена общо 1 път
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 19 Мар 2013, 21:24

Какво се пееше в песничката "О, свещена простота" ?
Май, нещо такова беше: "... Съчки събирам - Пръчки намирам ... " :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Мар 2013, 21:46

Светът е пълен с болни мозъци, а лекарите не достигат напоследък да ги лекуват... :? Сума - ти заминаха за чужбина. Трябва да се примирим, няма начин. Айде, че нямам време да се занимавам с глупаво спамене, приятна вечер!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 19 Мар 2013, 21:58

Наде, ама вЕрно ли в юридическия заличават гънки ... или си е априори :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Мар 2013, 22:16

emilgrigorov написа:Наде, ама вЕрно ли в юридическия заличават гънки ... или си е априори :lol:

Не съм чула, ама за някои вилаети и сфери на професионално развитие пише, че имало недостиг на сиво мозъчно вещество за сметка на други излишества от хормони, феромони и т.н.... :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 19 Мар 2013, 23:23

emilgrigorov, да не би гърците да тъпчат маслините с нек'ви стероиди, от които някои неща растат, а други сублимират, така да се каже?
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Мар 2013, 23:27

vdggbg написа:emilgrigorov, да не би гърците да тъпчат маслините с нек'ви стероиди, от които някои неща растат, а други сублимират, така да се каже?

:lol: :lol: :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот probcho » 19 Мар 2013, 23:35

Еееееееееееееееееееееее....
Еееееееееее, чета-а-а-! Сопрете се бре! Ке ви пукат!
:lol:

Пуснах предишния си пост с тайната надежда за коментари.... но уви!
emilgrigorov написа:Ами, Пробчо, в този казус, за който пишеш, освен дружно да гледаме как си чуруликат пролетните птички ... :lol: А така, както описваш, са всички , да речем, панелни блокове по комплексите :)

Предполагах, че има разлика в нещата. Не само от периода на извършване, а и от отправната точка при развиването на законодателството - собствеността.
Но явно никой не намира нещо притеснително, а само мен ме пробожда една пъклена идея!
:|
probcho
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 19 Мар 2013, 23:39

Имайте търпение, probcho.
Утре, на трезва глава...
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 20 Мар 2013, 07:57

vdggbg написа:emilgrigorov, да не би гърците да тъпчат маслините с нек'ви стероиди, от които някои неща растат, а други сублимират, така да се каже?

Всъщност, тези със стероидите, ги експортират. В Близки държави, обикновено. Иначе - всеки грък си има маслина, не я наторява даже, защото стават по-наситени и вкусни (по-дребнички, но в пъти по-добри). Само един - два пъти пръскат с бордолезов разтвор, но преди завърза. И всеки сам си приготвя маслините, то е нещо като с нашите туршии - въпрос на чест и гордост.
Принципно, едно семейство не може да изяде количеството от едно дърво за година. А , със зехтина, три-четири дървета са предостатъчно за едно семейство. За едно дърво са необходими 10-15 кв.м дворна площ, когато не са много. Ако са в маслинова градина - около 25 кв.м. От 100 кила маслини излиза една тенекия, 18 литра. Носиш ги в маслобойната, и ти ги изтискват, точно твоите. Нещо като с казаните с ракията.
Както можеш да предположиш, по информацията, която ти сведах, при мен маслините са от тези, дребните и неугледните :wink:

Пробчо, не зная. Може би регламентирането на тези ограничени вещни права "по закон", или разнищване в съд до тълкувателно. Сега основно са залегнали в "Общите условия" на ЕРД-тата.
Иначе, би трябвало да отменяш половината от Разрешенията за строеж, за пропуснат Възложител в разрешението. Което, всъщност, е решение като първа стъпка, защото ще предизвика действия по радикално разрешаване на проблема.
Казуси - много. Сега гледам един акт за узаконяване от 1993г. Ама проектите са загубени, имам само откъслечни чернови и предходни неодобрявани, пак парчета. И, както можеш да предположиш, външните връзки никакви ги няма, и не са коментирГани. А това са две канализации (дъждовна и битова), пречиствателна, топлопроводи, кабели 20 кВ, промишлен водопровод, битов водопровод, по настоящем преминаващи през сума ти новообразувани имотченценца и парцелченценценца и сградички на никому неизвестни Гошовци, Пешовци и офшорки :lol: А аз трябва да открия пътя на най-малкото съпротивление, който да е и без пари на всичкото отгоре, разбира се :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация