- Дата и час: 03 Дек 2024, 02:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Сервитут върху имоти - публична собственост
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
74 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Сервитут върху имоти - публична собственост
Темата очевидно се изчерпи, аз лично загубих интерес.
Последна промяна nk7702n на 19 Мар 2013, 18:31, променена общо 2 пъти
- nk7702n
- Старши потребител
emilgrigorov написа:Мдам, Мели.
Григоров, очевидно си имал нещо предвид, но юзър nk7702n на два пъти си е променяла мнението, та ако е било във връзка с вече "изтритото", сам разбираш, че няма какво да коментирам...
Последна промяна Melly на 20 Мар 2013, 12:48, променена общо 1 път
-
Melly - Старши потребител
Модератор/Администратор,
Моля да ревизирате действието си в този пост, изразяващо се в поставяне на мое мнение под режим "Off topic", тъй като считам същото за неправилно. Не открих нарушение от моя страна на чл.7 ОУ на Lex.bg, за да бъде приложена "санкция" от този род. В тази връзка считам за нужно да припомня, че след като двете страни - аз и представителния орган на форума сме "подписали" ОУ, разпоредбите на същите имат еднаква сила за страните по него.
Последна промяна Melly на 20 Мар 2013, 12:50, променена общо 1 път
-
Melly - Старши потребител
Пуснах предишния си пост с тайната надежда за коментари.... но уви!
emilgrigorov написа:Ами, Пробчо, в този казус, за който пишеш, освен дружно да гледаме как си чуруликат пролетните птички ... А така, както описваш, са всички , да речем, панелни блокове по комплексите
Предполагах, че има разлика в нещата. Не само от периода на извършване, а и от отправната точка при развиването на законодателството - собствеността.
Но явно никой не намира нещо притеснително, а само мен ме пробожда една пъклена идея!
- probcho
- Активен потребител
Имайте търпение, probcho.
-
vdggbg - Активен потребител
Пробчо, не зная. Може би регламентирането на тези ограничени вещни права "по закон", или разнищване в съд до тълкувателно. Сега основно са залегнали в "Общите условия" на ЕРД-тата.
Иначе, би трябвало да отменяш половината от Разрешенията за строеж, за пропуснат Възложител в разрешението. Което, всъщност, е решение като първа стъпка, защото ще предизвика действия по радикално разрешаване на проблема.
Казуси - много. Сега гледам един акт за узаконяване от 1993г. Ама проектите са загубени, имам само откъслечни чернови и предходни неодобрявани, пак парчета. И, както можеш да предположиш, външните връзки никакви ги няма, и не са коментирГани. А това са две канализации (дъждовна и битова), пречиствателна, топлопроводи, кабели 20 кВ, промишлен водопровод, битов водопровод, по настоящем преминаващи през сума ти новообразувани имотченценца и парцелченценценца и сградички на никому неизвестни Гошовци, Пешовци и офшорки А аз трябва да открия пътя на най-малкото съпротивление, който да е и без пари на всичкото отгоре, разбира се
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
74 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Назад към Строителство и регулация
|
|