Здравейте,
моля да ми отговорите по следния за мен спорен казус.
През 2005 г. закупуваме апартамент с портиерно във входа. След 2 г. до днес, строителната фирма иска от всич-
ки съсобственици да си закупим дела според общите части от това помещение. Така на мен се падат около 2 кв.
Като всеки от нас щял да има Нот. акт - за 2 кв. Според чл. 38 от Закона за собствеността, това искане на строителя е незаконно. Да но той твърди, че има Нот. акт и го е писал, като техническо помещение. И ако не си го купим щял да го продаде на някой си...
Та искам да знам при кои обстоятелства се получава така, че за да си вляза във входа, трябва да си закупя, част от обща част. Нима с апартамента не сме си купили помещението?
Строителя твърди, че има отделни чертежи и Нот. акт които не съм виждала и че тези 11 кв. помещение не ги е включил в Общите части.
В момента има и натиск срещу мен от заинтересувани съседи, да си го закупя въпросното помещение.
- Дата и час: 03 Дек 2024, 19:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
портиерно помещение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: портиерно помещение
До колкото разбрах ситуацията, мога да кажа че никой от вас собствениците на апартаментите не е длъжен да купува това помещение. Просто строителната фирма се опитва да ви излъже всичките, с цел да си продаде помещението. Типично по български . Ако някои от съседите толкова пък искат, нека да си го купят, дори само един от тях може да си го купи. Кажете на строителя да "да го продаде на някой си... "
Ако това е наистина портиерно помещение - то е обща част и трябва да се води платено вече.
Ако това е наистина портиерно помещение - то е обща част и трябва да се води платено вече.
Последна промяна dobromirkd на 26 Мар 2013, 14:54, променена общо 1 път
- dobromirkd
- Потребител
Благодаря за отговора.
Въпроса е дали това помещение вече не съм си го купила веднъж.
По принцип и аз така отговорих, но ако го продадат, то би следвало аз да искам дяла.
Предложиха ми да пусна питане, съда да се произнесе дали е мое или не? Но исках да
попитам за други мнения.
Хубав ден!
Въпроса е дали това помещение вече не съм си го купила веднъж.
По принцип и аз така отговорих, но ако го продадат, то би следвало аз да искам дяла.
Предложиха ми да пусна питане, съда да се произнесе дали е мое или не? Но исках да
попитам за други мнения.
Хубав ден!
- bunche21
- Младши потребител
dobromirkd написа:..................До колкото разбрах ситуацията, мога да кажа че никой от вас собствениците на апартаментите не е длъжен да купува това помещение. ...........................
6+
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|