- Дата и час: 03 Дек 2024, 02:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отстраняване на дефекти на Акт 15
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Отстраняване на дефекти на Акт 15
Здравейте, моят проблем е следният: Имам закупен апартамент на Акт 15, но по сградата се е появила влага, течове по стените и покривът има нужда от опрявяне....многократно съседите са търсили по телефон строителя, но той или не вдига или казва, че сградата е предадена на собствениците...аз ходих в надзора и те ми казаха, че не могат да го принудят да си отстрани дефектите...оказа се той не е изградил сифони на подпокривните тераси, както и улуци отпред на фасадата....това е поправимо, но с кой акъл и кой му издаде акт 15...предполгам как де...той от мин.година е прехвърлил фирмата на друг...и нито предишният, нито новият може да бъде открит...мисля да напишем собствениците рекламация в писмо с обр.разписка...той вероятно няма да отговори...мисълта ми е трябва ли да си създадем граь.дружество и след това да действаме?
- teddi_blue_bg
- Нов потребител
Re: Отстраняване на дефекти на Акт 15
Няма нужда от гражданско дружество, направо действайте. По-добре с нотариална покана от всички собственици и после съд.
- dobromirkd
- Потребител
Благодаря, но от Акт 15 е минало време, макар, че ние сме търсили няколкократно строителя, но той е неоткриваем, сега мисля първо с една рекламация, защото ако му пуснем веднага нот.покана и го заплашим със съд, те ще използват, че акт 15 е минало време и защо не е било установено по-рано пак нищо... то е ясно че ние ще си го оправим, но все надеждата ме крепи...
- teddi_blue_bg
- Нов потребител
Не губете време, а се консултирайте с адвокат. Надали ще минете без дело, при това доста сложно. По-добре е да не проявявате самодейност (съветът ми е съвсем добронамерен).
- rts
- Активен потребител
teddi_blue_bg написа:Благодаря, но от Акт 15 е минало време, макар, че ние сме търсили няколкократно строителя, но той е неоткриваем, сега мисля първо с една рекламация, защото ако му пуснем веднага нот.покана и го заплашим със съд, те ще използват, че акт 15 е минало време и защо не е било установено по-рано пак нищо... то е ясно че ние ще си го оправим, но все надеждата ме крепи...
Колко време е минало от подписване на Акт 15? Необходим ли е бил Акт 16? Въведена ли е в експлоатация сградата след Акт 15 ?
Иначе гаранционните срокове за такива дефекти са 5 години след въвеждане на сградата в експлоатация.
- bgarch
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|