начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Строеж в общ двор без съгласие на съседите - как да постъпя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Строеж в общ двор без съгласие на съседите - как да пост

Мнениеот Melly » 15 Яну 2014, 19:18

Текстът, който цитираш в червено, е една огромна врата в полето - по отношение на прилагането на закона. И, никъде не пише кога и как следва да са възникнали въпросните "права".

И какво от това, че никъде в закона не пише .... Празнотите в законите се запълват по съответния тълкувателен ред.
Впрочем, тази сказка можете да си я провеждате извън форума. Нищо лично към теб, vdggbg. Някой друг те провокира, за да си начеше клавиатурата. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот probcho » 15 Яну 2014, 21:15

vdggbg написа:Де, де... Айде, категоричността на probcho я разбирам - той толкова може.

Някой май се изказа неподготвен! :lol:
Я, да видим някой колко може....
Ако трябва да опресня:
чл.183(4) (Нова - ДВ, бр. 17 от 2009 г.) За издаване на разрешение за нов строеж, съответно за надстрояване или за пристрояване в съсобствен имот, предназначен за ниско жилищно или вилно застрояване, не се изисква съгласие от останалите съсобственици в случаите, когато те са реализирали, започнали са или имат права за съответното строителство в имота.
Тук обръщам внимание на зачервеното и удебеленото!
А сега да напомня:
tsvtsv написа:Здравейте! ........
Едната сграда /едноетажна барака/във вътрешния ни двор, от който притежавам идеални части, беше закупена преди няколко години и сега на нейно място новият собственик издигна четириетажен нов блок. ..........

Ако все още подминавате с лека ръка очевидни факти, няма как да се дискутира възникналата ситуация по същество.
Но от последващите коментари разбирам, че просто искате да си поприказвате по явно все още не доразбраните проблематики...

ПП
Като живееш в собствения си свят, няма как да разбереш другите!
probcho
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 16 Яну 2014, 10:36

Стига де, probcho - разсмивате ме. Огледайте се наоколо - светът, и моят, и Вашият, е пълен с четири, че и пет етажни блокчета, които представляват ниско застрояване, по смисъла на закона. Това не е аргумент - а и, така или иначе - още чакаме прословутата "обществено достъпна" информация...
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Яну 2014, 15:28

Melly написа:...................
Впрочем, тази сказка можете да си я провеждате извън форума. Нищо лично към теб, vdggbg. Някой друг те провокира, за да си начеше клавиатурата.

Тук е редно да обявя че СЪМ се самовъздигнал в корифей относно технологията на провокациите. Точно този когото провокирах съвсем предвидимо се обади и то с пост по-"съдържателан" от очакваното. Доказателството е горният цитат.
Мога само да се радвам че точно Вие Melly се оказахте повод за начесване на клавиатурата.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот votpuska » 16 Яну 2014, 16:04

Към питащия: изчетете разказа на човек със същия като вашия проблем и ще ви станат ясни някои неща
http://www.ruslanvelchev.com/index.html
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Яну 2014, 20:28

votpuska написа:Към питащия: изчетете разказа на човек със същия като вашия проблем и ще ви станат ясни някои неща
Жалко че не мога да се възвися чак толкова, че да се сетя дори какво ще помогне на питащата Вашата препратка.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 16 Яну 2014, 21:23

julyanvonemona написа:
Melly написа:...................
Впрочем, тази сказка можете да си я провеждате извън форума. Нищо лично към теб, vdggbg. Някой друг те провокира, за да си начеше клавиатурата.

Тук е редно да обявя че СЪМ се самовъздигнал в корифей относно технологията на провокациите. Точно този когото провокирах съвсем предвидимо се обади и то с пост по-"съдържателан" от очакваното. Доказателството е горният цитат.
Мога само да се радвам че точно Вие Melly се оказахте повод за начесване на клавиатурата.

.... "казала" амеба със затихващи функции. :lol: :lol: :lol:
Емонски, отдавна съм те отсФирила както "бръмбър-сламка". Дълбоко безинтересен си ми.
П.П. И не се включвай в чужд разговор. Няма нужда да ми отговаряш. Не копирай похватите на "фаворитката" ти. Излагаш се!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Яну 2014, 23:13

Melly написа:.... Няма нужда да ми отговаряш. Не копирай похватите на "фаворитката" ти. Излагаш се!

Най-малко четири пъти на страниците на този форум съм се клел че Вие Melly сте моята "муза". Не вярвах обаче, че ще проявите нескромността да се наречете "фаворитка". Нали знаете! Правото на нескромност спрямо Вас в този форум имам само АЗ
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 17 Яну 2014, 14:19

Където три, там и пет. Може да е нискоетажно строителство.
Без да се запознае човек с конкретиката, всяко мнение е несериозно.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот tsvtsv » 23 Яну 2014, 17:35

votpuska написа:Към питащия: изчетете разказа на човек със същия като вашия проблем и ще ви станат ясни някои неща

Благодаря Ви! Историята е потресаваща, но ми беше много интересно и, вярвам, полезно да я прочета. Човек не трябва да губи връзката с реалността. Този разказ те връща безмилостно в нея. И все пак вярвам, че човек трябва да се бори срещу всяка форма на несправедливост. Сигурна съм, че усилията на този човек, а и на други като него, не са напразни. Вярвам, че нещата могат да се променят към по-добро.
tsvtsv
Нов потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация