начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Промяна на улична регулация и невъзможност за строеж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на улична регулация и невъзможност за строеж

Мнениеот dessislav » 10 Яну 2025, 16:55

Здравейте,

имам следния казус и съм толкова бос в материята, че не знам дори към какъв специалист трябва да се обърна, за да го реша. Ще съм благодарен за всякакви насоки и мнение.

Накратко:
Закупих имот в София с построена къща. Имах желанието да правя пристройка, но от архитекта с който се консултирах разбирам, че има промяна в уличната регулация, според която част от двора ми, в който попада дори гараж е вече улица. Той ми казва, че никога няма да мога да получа разрешение за каквато и да е постройка, пристройка, докато не даря въпросната част, отредена за улица на общината( в момента столична община не отчуждавала срещу заплащане, та затова само дарение било вариант)
Търсих без успех информация за промяна на уличната регулация.
Гледам и последната къща на улицата, за чиито собственици положението е плачевно. При тях орязването е от две страни.

Моля за насоки към кого да се обърна, за да:
- провери кога тази промяна се е случила; (Никой от съседите не знае за такова нещо.)
- потвърди дали имам варианти, различни от да правя дарение на общината, за да мога да строя;

Приемам и всякакви съвети за действие :)
Благодаря предварително на всеки включил се!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
dessislav
Нов потребител

Re: Промяна на улична регулация и невъзможност за строеж

Мнениеот ivanov_p » 10 Яну 2025, 18:09

Тази промяна се е случила през 2009 г., с новия общ устройствен план. За другото не трябва да се обръщате към никой, просто си направете гараж от сандвич панели и го ползвайте. Ако някой навлек иска да го махнете, първо обжалвате, а когато след време загубите делото ще преместите гаража в другия край на двора и така до безкрай. Като гледам снимката, може да го сложите и зад къщата.
Когато му дойде времето ще дарявате. Това е криминална практика на общината и аз скоро смятам първо да даря, а след това да поискам по граждански път развалянето на дарението и плащане на цената, а от прокуратурата - да погне изнудвачите.
Щом сте в София не се съобразявайте с никакви закони, живеете ли сред вълци, виете като тях!
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация