начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Сервитут

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Сервитут

Мнениеот julyanvonemona » 25 Окт 2012, 22:33

[quote="poli_g] ...там всичко е възможно откъм строителна документация).[/quote]
поне от към строителна документация - такава одобрена по реда на §185 от ППЗПИНМ е сигурно че "Бяла" ЕАД не притежават. От тук нататък наистина всичко е възможно - включително и опит за фалшификати.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот probcho » 25 Окт 2012, 23:07

julyanvonemona написа:http://aclovech.org/content/delo-search ... 18.10.2012
Нека да помогна малко .....

Определението не е кой знае каква блестяща мисъл! На моменти дори си противоречи и не е издържано в конструктивно отношение!
Само мога да кажа, че същото е измиване на ръчички, което е в полза на РДНСК и нещата отиват 9-глуха! :lol:
Тук вече моля, някой по-вещ по въпроса да сподели мнението си....
ПП
Чудя се, кое толкова го прави специално това определение? :oops:
probcho
Активен потребител

Мнениеот Melly » 25 Окт 2012, 23:52

aspida написа:Изразявам задоволството си че съдействах това дело да бъде възложено на нашата забележителна съфорумка nk7702n, която само чрез епистоларна намеса - без присъствие в съдебна зала успя да отстрани от съдебното производство, а именно "собственика" на 400 мм водопровод. Нейна е заслугата АС-Ловеч да се опре на специалния по отношение на АПК ред за разглеждане на измененото РС , а именно реда на чл.216 ЗУТ.Също така на нея се дължи словоохотливостта на съдебният състав, словоохотливост благодарение на която при бъдещото разглеждане на преписката органите на ДНСК вече знаят че претенциите относно въпросния водопровод са лишени от доказателствени факти.

Аз бих казала, че е още рано за победоносно развяване на знамена. Прочетох определението на съдия Христова. Супер си е - има си обстойни мотиви довели до правилни изводи.
Ако ме питате, първият, на който трябва да му се дърпат ушите е гл. архитект на Община Априлци, а след това по ред на номерата...
Колкото до защитата на страните в това недопустимо производство - слаба ракия.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 25 Окт 2012, 23:57

julyanvonemona написа:.... поне от към строителна документация - такава одобрена по реда на §185 от ППЗПИНМ е сигурно че "Бяла" ЕАД не притежават.

Тя не е и чак толкова необходима. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 26 Окт 2012, 00:42

Melly написа:
aspida написа:Изразявам задоволството си че съдействах това дело да бъде възложено на нашата забележителна съфорумка nk7702n, която само чрез епистоларна намеса - без присъствие в съдебна зала успя да отстрани от съдебното производство, а именно "собственика" на 400 мм водопровод. Нейна е заслугата АС-Ловеч да се опре на специалния по отношение на АПК ред за разглеждане на измененото РС , а именно реда на чл.216 ЗУТ.Също така на нея се дължи словоохотливостта на съдебният състав, словоохотливост благодарение на която при бъдещото разглеждане на преписката органите на ДНСК вече знаят че претенциите относно въпросния водопровод са лишени от доказателствени факти.

Аз бих казала, че е още рано за победоносно развяване на знамена. Прочетох определението на съдия Христова. Супер си е - има си обстойни мотиви довели до правилни изводи.
Ако ме питате, първият, на който трябва да му се дърпат ушите е гл. архитект на Община Априлци, а след това по ред на номерата...

Че ти, Мели, каква защита очакваш да бъде осъществена по едно недопустимо по съдебен ред производство? И да искаха страните да бъдат още по - активни, явно не може да стане. :lol:
Изложени са доводи защо и кой има правен интерес и по какъв ред да се обжалва, очевидно производството трябва да се прекрати и да се препрати на компетентния орган. Относно най - същественото - липсата на правен интерес на претендиращото сервитутни права дружество съдът е изложил подробни съображения, които са важни и преповтарят съжденията на носителя на вещно право на строеж, изложени в жалбата. Същите изводи и съображения се съдържат в жалбата. Колкото има да се направи, явно е направено. Ти какво би направила на мястото на защитата, може би да убедиш съда да не прекратява производството и да се произнесе по същество в противоречие с чл. 216 от ЗУТ? :lol: :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 26 Окт 2012, 00:47

Благодаря ти, aspida, за суперлативите, нямаше нужда. Каквото е трябвало да се направи от юридическа страна, е направено до момента. Нищо ново под слънцето и нищо неочаквано като произнасяне от страна на съда. :P
Приятна вечер на всички!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 26 Окт 2012, 01:11

nk7702n написа:
Melly написа:

Че ти, Мели, каква защита очакваш да бъде осъществена по едно недопустимо по съдебен ред производство? И да искаха страните да бъдат още по - активни, явно не може да стане. :lol:
.............................
Ти какво би направила на мястото на защитата, може би да убедиш съда да не прекратява производството и да се произнесе по същество в противоречие с чл. 216 от ЗУТ? :lol: :roll:

Аз ли какво бих направила, Наде? Бих очаквала точно такова едно Определение за прекратяване на административното производство. Колкото до коментара ми, прецених, че е достатъчно да посоча началния момент на .... некомпетентността.... и до там. :cry:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Окт 2012, 07:58

Melly написа:
julyanvonemona написа:.... поне от към строителна документация - такава одобрена по реда на §185 от ППЗПИНМ е сигурно че "Бяла" ЕАД не притежават.

Тя не е и чак толкова необходима. :D

От гледна точка на близката цел, а именно;заинтересованата страна да продължи изграждането на допълващото застрояване според първоначално издаденото разрешение за строеж, си абсолютно права. Далечната цел на aspida обаче е, "Бяла ЕАД" да изрине незаконно построения водопровод в имота на собственика на земята и това да стане с ръчичките на РДНСК или както там напоследък се наричат. Макар и не в това производство има всички изгледи такъв успех да бъде постигнат дори и след влизане в сила на бъдещия §127 от предстоящото изменение на ЗУТ. (извинете ме че коментирах проекто-закон)
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 26 Окт 2012, 10:02

Melly написа:Аз бих казала, че е още рано за победоносно развяване на знамена. Прочетох определението на съдия Христова. Супер си е - има си обстойни мотиви довели до правилни изводи.

:lol: :roll:[/quote]
Аз ли какво бих направила, Наде? Бих очаквала точно такова едно Определение за прекратяване на административното производство. Колкото до коментара ми, прецених, че е достатъчно да посоча началния момент на .... некомпетентността.... и до там. :cry:[/quote]
Мели, Мели, негативизмът ти към мен направо те заслепява дотолкова, че не можеш да прозреш, че всъщност некомпетентност няма, защото инициативата за сезиране на съда не е на жалбоподателя, ами на РО" НСК. Жалко,пак си изпуснала същността на нещата, поддавайки се на негативните емоции. :roll: :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 26 Окт 2012, 10:51

Наде, предлагам ти да не занимаваме аудиториторията с безпочвените ти възприятия относно моето отношение към теб.
Лек ден! :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Окт 2012, 13:50

Благодаря Ви poli_g за пожеланията за успех и за публикувания закон, жалко че поради нескопосност от моя страна не мога да го издърпам и да го запаметя, защото нета ми е закачен на един скапан лаптоп, а архива ми е на стационарен компютър и аз търча с едно USB от лаптопа до компютъра. Все пак бих Ви помолил poli_g като някак си по- вътрешна ва лекса да кажете " на око" след около колко време ще видим ЗУТ-а с въплатени в него всички изменения. На пръв преглед обаче, като че ли "Бяла" ЕАД не могат да се възползват от нито един от текстовете за да узаконят незаконния си водопровод.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 26 Окт 2012, 14:04

Понеже днес е празник, да са живи и здрави всички именници! Всичко останало, както се пее в една песен, е прах на вятъра... :P
Последна промяна nk7702n на 26 Окт 2012, 14:54, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 26 Окт 2012, 14:12

poli_g написа:
julyanvonemona написа:......Макар и не в това производство има всички изгледи такъв успех да бъде постигнат дори и след влизане в сила на бъдещия §127 от предстоящото изменение на ЗУТ. (извинете ме че коментирах проекто-закон)

Вече е факт http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMater ... dMat=69471

Наде, никой не е казал и ред по твой адрес, но ти имаш навика да скачаш априори ( чети написаното, по ягодите - " Ако ме питате, първият, на който трябва да му се дърпат ушите е гл. архитект на Община Априлци, а след това по ред на номерата...")
Помни думите на Целз и дерзайте.
Успех, и на двама ви, от мен.

Поли, сега те прочетох. Разбирам и от ирония, и от намеци, но все едно, няма значение. Важното е какъв е човек в действителност сред хората в ежедневието. Така че, живи и здрави!Мерси за пожеланията! И на теб да ти върви и в работата, и в личния живот! :P
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Окт 2012, 15:26

poli_g написа:" Ако ме питате, първият, на който трябва да му се дърпат ушите е гл. архитект на Община Априлци, а след това по ред на номерата...")

Сега малко информация извън казуса. Аз насочих клиента към Надежда като "съпорта" който осъществих е цялостно разглеждане на фактологията назад във времето до 60-те години на миналия век. Лично проверих и инспирирах проверки в архивите от 60-те на миналия век, там където счетох че не е необходимо да отида лично. Лично обаче се срещнах с главният арх. на общ. Априлци, който не е истинският такъв, а ВРИД, поради това че титуляра тогава беше в майчинство. Впечатлението ми за този индивид е (Не мога да го кажа с натуралистичния термин поради модераторите). Като го настъпих за това че няма никакво право да дописва РС и като в прав текст му казах сам да си го отмени защото "ще го бия докато мърда", той се оправда че е ВРИД, че нищо не разбира и че го заплашили от РДНСК. Клиента е този който настоя да не го закачам че бил "добър архитект и добър човек". Имам си собствени методи за събиране на информация с цел да разбера дали наистина РДНСК са го принудили към тази глупости, макар че се съмнявах се оказа истина. Той обаче колегата му с колега изчака няколко дни през които омилостивяваше клиента до като се върне титулярката (жена с не лека съдба) и изсипа цялата жарава върху главата и. До колкото разбрах Ловешката РДНСК няма щатен юрисконсулт а ползва адвокат. Същата като разбира, че подготвям офанзива препрати Преписката в АС- Ловеч, "ако мине". Изключително подла постъпка, особено като се вземе под внимание, че именно тя е "нашишила" инспекторите на РДНСК да притискат колегата ВРИД. Дали нейното поведение се дължи на някаква обвързаност с "Бяла" ЕАД не знам, но не е изключено! Целият този комплекс от обстоятелства ме накара мен, а и Надежда да ги стъпчем до степен на молекулярен разпад. Клиента, който е един от малкото дребни фабриканти - производители в този район също е възмутен и освен това има законовото право да премахне незаконния водопровод от имота си. Със сигурност проекти и РС издадено по реда на тогава действащия §185 ППЗПИНМ - няма. Затова целта ни с Надежда е да прехвърлим въпросната жарава в къщата на ДНСК, стига са се занимавали с балкончета и лоджийки и глупости от типа дали фасадата е обща част или не, а да си заслужат заплатите. Затова и "хвърлих ръкавицата" към Вас poli_g да се пробваш в бойните действия да извадиш колегата си от блатото. Разбира се премахването на незаконния водопровод няма да е лесна работа, нито пък ще стане в рамките на това производство, но за сега е ясно че "Бяла ЕАД не е заинтересовано лице и не притежава никакъв сервитут върху имота, а това не е малко и наистина се дължи на умението на Надежда. Моят "съпорт" се състои само в логистично осигуряване на офанзивата и в определяне на стратегическата цел , а тя е "вън незаконния строител от моя имот"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 26 Окт 2012, 17:07

Клиента, който е един от малкото дребни фабриканти - производители в този район също е възмутен и освен това има законовото право - кой казва това?да премахне незаконния водопровод от имота си.

НО :idea: , нали ще изчакате да влезе в сила съдебен акт, с диспозитив: Осъжда "Бяла" ЕАД да премане........, а няма да правите глупости от сорта сами да премахвате съоръжението, а? :D
Айде от мен да мине. Като сте проснали "прането насред двора", да засилиме вятъра - дадох ви един жокер :!:. Действайте. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Окт 2012, 17:30

Разбира се Melly, въпреки че ако не беше риска тази вода от 10 атмосфери (а това значи над 500 литра в секунда и половин Севлиево без вода),да плисне в двора и да настъпи ужас, аз с чиста съвест бих посъветвал клиента си, да забие кофата на багера във етернитовата тръба и да я пръсне, пък да видим после кой крив и кой прав. Единствено щетите които клиента ще изтърпи са ме възспирали да не дам подобен съвет. Но пък ще видите, че не исковото производство е единствения изход както очевидно Вие съветвате, а заповед от страна на органите на ДНСК за премахване на незаконно строителство, която макар и трудно ще постигнем.
Моля да бъда извинен за грешката която допуснах! Премахването на незаконно строителство е задължение за собственика на имота а правото му в случая се състои в това той да изиска спазването на закона. В същност ако имате предвид въпросният диспозитив, да е резултат след неуспешно обжалване акта (заповедта за премахване)на органите на ДНСК, също става!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 27 Окт 2012, 09:19

vdggbg написа:Ако беше "плюф" - щяхте да разберете.
emilgrigorov написа:Сервитутът си го има, но е в строго определена зона от оста на трасето.

Въз основа на какво направихте този извод?
emilgrigorov написа:Местоположението на новопредвиденото строителство трябва да е съобразено с ограниченията на сервитута.

Не винаги, г-н Григоров, не винаги. Наличието на сервитут е оборима презумпция, в случая.
emilgrigorov написа:Всичко, изброено по-горе, си го заплащате Вие.

Това, последното, пише ли го някъде, или идва "от практиката"?

Браво на колегата vdggbg! Той от далеч прозря, че сервитут не съществува, и въпреки че принадлежи към групата alte kameraden не е съдействал в това производство
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 27 Окт 2012, 16:47

Глей сега, многоуважаеми julyanvonemona,
Излъчваш ослепителен блясък, който не среща по пътя си преграда, от която да може да се отрази. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 27 Окт 2012, 17:02

Лелее--ееееее-ееееееееее. Макар че може да се възприеме и като чист сарказъм. Нещо което не може никъде да се отрази си е "удар в празно пространство" ХА-ХА-ХА.
Дори и така да е сърдечно благодаря и в двата случая! Melly Наистина ми достави удоволствие!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 27 Окт 2012, 17:21

julyanvonemona написа:Лелее--ееееее-ееееееееее. Макар че може да се възприеме и като чист сарказъм. Нещо което не може никъде да се отрази си е "удар в празно пространство" ХА-ХА-ХА.
Дори и така да е сърдечно благодаря и в двата случая! Melly Наистина ми достави удоволствие!

За мен представлява особено задоволство, когато доставям удоволствие другиму.
В този ред на мисли - удоволствието е взаимно! :D
Аватар
Melly
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация