начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Преместване на ограда без известие и присъствие?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Преместване на ограда без известие и присъствие?

Мнениеот emilgrigorov » 09 Мар 2013, 17:08

Послушайте двете каки - нито геодезистът, нито общинарят имат правомощия да Ви местят оградата, без вашето съгласие. Намерете си адвокат.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Мар 2013, 17:14

emilgrigorov написа:Послушайте двете каки - нито геодезистът, нито общинарят имат правомощия да Ви местят оградата, без вашето съгласие. Намерете си адвокат.

Доколкото прочетох, Емонски не е казал нещо различно. Адвокат е нужен. Всички са на мнение, че най - вероятно са налице нарушения, административни, в границите, не е ясно отнети ли са с тая ограда и колко точно метра от единия имот за сметка на другия, тоест, възможно е да е налице и спор за материално право. Отделен въпрос е този кой какво точно е извършил и доказването на правата на двамата съседи по смисъла на ЗС и ЗКИР.
Странното в тоя форум е делението на групи по интереси и по симпатия, не мислиш ли? Геодезисти, архитекти, каки, батковци... В крайна сметка, нека всеки да си изразява свободно мнението, ако е сгрешил, да се коригира от останалите без излишни драми. :!: Това е добронамерена препоръка. Приятен ден!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 09 Мар 2013, 18:31

Понеже бързах, очевидно не съм се доизказал.
Според мен си е спор за материално право от сЕкъде.
Общинарите са проспали фактите, геодезистите са се направили на велики ...
Проблемът е правен, тоест - вече на трите каки :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Мар 2013, 19:00

ОК, нямам повече възражения и препоръки. :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 09 Мар 2013, 19:30

nk7702n написа:ОК, нямам повече възражения и препоръки. :lol:

Е как да имаш...., с този бавен "реотан". :lol: :lol: :lol:

То всичко, отнасящо се до съществото на проблема беше изказано. Ти само "повтори" тезата на Melly и bird_of_paradise.
Аре, нЕма нужда. Излишно си чаткала по клавиатурата. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Мар 2013, 20:35

Melly освен че стабилизираш визията за прогимназиална учителка считам за мой дълг да известя защо го правиш!
1. Целта ти е да пропагандираш професията на адвоката, а в този затворен интервал най вече себе си! Правиш го не поради вътрешно убеждение, а поради липса на такова, считайки че като нададеш силен крясък ще се чуеш сама и ще се възхитиш от себе си! Убедила си се с течение на годините, че от този крясаък ползата е почти нулева, но продължаваш да набиваш обръчите на принципа "луд умора нема". Тук е редно в прав текст та ти кажа че не се спираш пред нищо, включително и пред това да орониш егото на твои колеги Пример:
Е как да имаш...., с този бавен "реотан".

. Знай обаче че адвокатът :
а) не е сключил брак със здравия разум, а и разумът - особено що се касае до тебе лично - не е СИО;
б) под звездите не е "помазан" с изключителното право той да ръководи каквато и да е защита, освен тази в качеството му на процесуален представител в един съдебен процес.
в) не е непременно най-вещият в подготовката на един съдебен процес
г) вън от съдебната зала той струва точно толкова колкото и един коментатор пред чаша ефтина бира. Отделно че единствено в хода на делото може да се оцени колко струва самият той - резултат доста често представляващ неприятна изненада.
Минавам за слаб психолог но поне според елементарните ми представи в тази област, някак си не успяваш да се издигнеш до ниво поне на гимназиален преподавател и едновременно с това те тресе празна скука, което пък е белег на други "патии". Всичките изброени ескизи отнесени към конкретният казус трябва да внушат, че налице е вече съществуващ спор за имуществено право, че това е от изключителното поле на действие на адвокат. Забележи! Дори не и на юрист който не е адвокат, а измежду адвокатите, това разбира се си ти или имплицитно посочен от тебе твой колега. Знам, знам - веднага ще ми възразиш, че никъде не си посочила пряко някого, но пък е моя работа да ти съобщя, че ако не го правиш, то не е от алтруизъм а от болезнено изострен егоцентриздъм.
Апелирам към теб да пиеш един студен чай и да си помислиш дали чрез поведението ти на прогимназиална учителка - при това от малък провинциален град от типа на Полски Тръмбеж - начешваш ефективно крастите които имаш и ако не, да смениш компакдиска. Успех!
Последна промяна julyanvonemona на 09 Мар 2013, 20:41, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Мар 2013, 20:41

Melly написа:
nk7702n написа:ОК, нямам повече възражения и препоръки. :lol:

Е как да имаш...., с този бавен "реотан". :lol: :lol: :lol:
То всичко, отнасящо се до съществото на проблема беше изказано. Ти само "повтори" тезата на Melly и bird_of_paradise. Аре, нЕма нужда. Излишно си чаткала по клавиатурата. :D

Жалко за теб. Известно време те понаблюдавах отстрани. Все повече се излагаш като поведение. Продължавай си все така, ще стигнеш много далече.
П.П. За твоя информация, не чух от теб нищо ново като юрист, ама не съм и очаквала да чуя. :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 09 Мар 2013, 20:46

julyanvonemona написа:Melly освен ца стабилизираш визията за прогимназиална учителка считам за мой дълг да известя защо го правиш!
1. Целта ти е да пропагандираш професията на адвоката, а в този затворен интервал най вече себе си! Правиш го не поради вътрешно убеждение, а поради липса на такова, считайки че като нададеш силен крясък ще се чуеш сама и ще се възхитиш от себе си! Убедила си се с течение на годините, че от този крясаък ползата е почти нулева, но продължаваш да набиваш обръчите на принципа "луд умора нема". Тук е редно в прав текст та ти кажа че не се спираш пред нищо, включително и пред това да орониш егото на твои колеги Пример:
Е как да имаш...., с този бавен "реотан".

. Знай обаче че адвокатът :
а) не е сключил брак със здравия разум, а и разумът - особено що се касае до тебе лично - не е СИО;
б) под звездите не е "помазан" с изключителното право той да ръководи каквато и да е защита, освен тази в качеството му на процесуален представител в един съдебен процес.
в) не е непременно най-вещият в подготовката на един съдебен процес
г) вън от съдебната зала той струва точно толкова колкото и един коментатор пред чаша ефтина бира. Отделно че единствено в хода на делото може да се оцени колко струва самият той - резултат доста често представляващ неприятна изненада.
Минавам за слаб психолог но поне според елементарните ми представи в тази област, някак си не успяваш да се издигнеш до ниво поне на гимназиален преподавател или те тресе празна скука, което пък е белег на други "патии". Всичките изброени ескизи отнесени към конкретният казус трябва да внушат, че налице е вече съществуващ спор за имуществено право, че това е от изключителното поле на действие на адвокат. Забележи! Дори не и на юрист който не е адвокат, а измежду адвокатите, това разбира се си ти или имплицитно посочен от тебе твой колега. Знам, знам - веднага ще ми възразиш, че никъде не си посочила пряко някого, но пък е моя работа да ти съобщя, че ако не го правиш, то не е от алтруизъм а от болезнено изострен егоцентриздъм.
Апелирам към теб да пиеш един студен чай и да си помислиш дали чрез поведението ти на прогимназиална учителка - при това от малък провинциален град от типа на Полски Тръмбеж - начешваш ефективно крастите които имаш и ако не, да смениш компакдиска. Успех!

Без коментар.
Но отново прочети това: :arrow: :idea:
bird_of_paradise написа:
julyanvonemona написа: .....
Забележката ви е израз на грубо и неуместно отношение към конкретен юзър.
Чета форума и не спирам да се питам.... не спирах, вече загубих интерес до къде може да стигне в озлоблението си този безумен свят.
Оказва се, че граници няма.
Дерзайте- може и още. Злобата показва безсилие.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Мар 2013, 21:59

.....
Забележката ви е израз на грубо и неуместно отношение към конкретен юзър.

Не е забележка, а пристрастно нарисуван портрет. Има защо да е пристрастно, а и от моята камбанария изглежда реалистичен!
А иначе злобата наистина означава безсилие!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 09 Мар 2013, 22:00

Бааах тая ограда ... :lol: :lol: :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Мар 2013, 22:10

emilgrigorov написа:Бааах тая ограда ... :lol: :lol: :lol:

Ye---eeeeeee!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Мар 2013, 22:14

Препоръка № 2 : Има едно предаване" Открий себе си" с водеща Миглена Ангелова, много подходящо е за ситуацията и разменените пристрастия.
Последна промяна nk7702n на 12 Мар 2013, 14:25, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Мар 2013, 22:26

nk7702n написа:Препоръка № 2 : Има едно предаване" Открий себе си" с водеща Миглена Ангелова, много подходящо е за ситуацията и разменените пристрастия. :lol: :lol: :lol:

У нас съм нагласил нещата така! Телевизията я следи само съпругата ми, а ако е необходимо нещо да знам тя ми го съобщава в резюме.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 09 Мар 2013, 23:34

:roll: ... чак се питам дали да благодаря, че потвърдихте мнението ми за безкрайността или тихо да затворя и тази тема, като поредната клоака тук. Нито една от алтернативите не е добра. За вас.

Всички, които претендират, че знанието е с тях - да вземат да "набият канчето" на опонента си аргументирано по съществото на темата. Като ще ми разваляте храносмилането, поне да е интересно, защото аз вече знам- граници няма. Кажете ми нещо ново от правна страна - аз съм невежа и бих искала да знам, ако споделите знанието. Битовизмите ви не са ми интересни.

Та: ще коментирате "преместването на ограда без известие и присъствие" с "нови правни аргументи" или ще "пиете чай, рисувайки лични щрихи" ?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот Melly » 10 Мар 2013, 00:29

Цялата съм в слух. :D
До този момент (срав. стр.1-ва) по твърде оскъдната фактология на поставения казус протече интелигентна дискусия между мен и bird_of_paradise.
Чакам следващ юзър да се "изкаже" с правни аргументи ПРОТИВ очертаната рамка (правната квалификация) на бъдещия спор.
Наде, ти си наред - тъй и тъй се вписа в темата. Ама не повтаряй вече казаното. Давай по същество.

П.П. Само не се отклонявай в посока излишни емоции. 8)
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Мар 2013, 01:15

meylin написа:... Аз за сега все още не споря за квадратите може и да са неговите може и да са моите...

Само ето това ме гложди. Би трябвало да си го избие от речника.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 10 Мар 2013, 01:37

emilgrigorov написа:
meylin написа:... Аз за сега все още не споря за квадратите може и да са неговите може и да са моите...

Само ето това ме гложди. Би трябвало да си го избие от речника.

Това е в обсега на предварителната проверка, естествено ако се наложи на проверката се прави проверка и т.н., съответно - казано на юридически език - е предмет на правния анализ. :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Мар 2013, 08:51

Азбучна истина е че ако съседът на meylin действително е преместил огградата и е анексирал някаква площ от имота му, последният - в случай,че не се стигне до някакво споразумение - разполага единствено с иск, придружен от целия реквизит ( правен анализ, адвокат и пр). Всички участници в темата знаем това, далеч преди да сме я прочели и не виждам никой да е оспорил това начало.
Продължавам да не приемам панаирджийския трик, някой да вменява вина на друг, че не се съобразява с тази азбучна истина.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Мар 2013, 09:41

И, най-после, някой трябва да отнесе последствията от тия десетина годишни безобразия.
Как пък на никой не му святка лампичката: Нито на техническите лица, когато заснемат, нанасят, трасират ; нито на общинаря, когато одобрява или дава линия ... нито на комшията, когато лъже, заблуждава и дава под масата и на общинаря, и на кой ли не.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Мар 2013, 10:09

emilgrigorov написа:И, най-после, някой трябва да отнесе последствията от тия десетина годишни безобразия.

Ами протестирайте emilgrigorov! Протестирайте! Във фейсбук има групи!Присъединете се, но не бързайте да се заливате с бензин и да палите клечката.Чувал съм че много боли!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация