- Дата и час: 03 Дек 2024, 19:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Преместване на ограда без известие и присъствие?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Преместване на ограда без известие и присъствие?
Послушайте двете каки - нито геодезистът, нито общинарят имат правомощия да Ви местят оградата, без вашето съгласие. Намерете си адвокат.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Послушайте двете каки - нито геодезистът, нито общинарят имат правомощия да Ви местят оградата, без вашето съгласие. Намерете си адвокат.
Доколкото прочетох, Емонски не е казал нещо различно. Адвокат е нужен. Всички са на мнение, че най - вероятно са налице нарушения, административни, в границите, не е ясно отнети ли са с тая ограда и колко точно метра от единия имот за сметка на другия, тоест, възможно е да е налице и спор за материално право. Отделен въпрос е този кой какво точно е извършил и доказването на правата на двамата съседи по смисъла на ЗС и ЗКИР.
Странното в тоя форум е делението на групи по интереси и по симпатия, не мислиш ли? Геодезисти, архитекти, каки, батковци... В крайна сметка, нека всеки да си изразява свободно мнението, ако е сгрешил, да се коригира от останалите без излишни драми. Това е добронамерена препоръка. Приятен ден!
- nk7702n
- Старши потребител
Понеже бързах, очевидно не съм се доизказал.
Според мен си е спор за материално право от сЕкъде.
Общинарите са проспали фактите, геодезистите са се направили на велики ...
Проблемът е правен, тоест - вече на трите каки
Според мен си е спор за материално право от сЕкъде.
Общинарите са проспали фактите, геодезистите са се направили на велики ...
Проблемът е правен, тоест - вече на трите каки
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
ОК, нямам повече възражения и препоръки.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:ОК, нямам повече възражения и препоръки.
То всичко, отнасящо се до съществото на проблема беше изказано. Ти само "повтори" тезата на Melly и bird_of_paradise.
-
Melly - Старши потребител
Последна промяна julyanvonemona на 09 Мар 2013, 20:41, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
-
Последна промяна nk7702n на 12 Мар 2013, 14:25, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
... чак се питам дали да благодаря, че потвърдихте мнението ми за безкрайността или тихо да затворя и тази тема, като поредната клоака тук. Нито една от алтернативите не е добра. За вас.
Всички, които претендират, че знанието е с тях - да вземат да "набият канчето" на опонента си аргументирано по съществото на темата. Като ще ми разваляте храносмилането, поне да е интересно, защото аз вече знам- граници няма. Кажете ми нещо ново от правна страна - аз съм невежа и бих искала да знам, ако споделите знанието. Битовизмите ви не са ми интересни.
Та: ще коментирате "преместването на ограда без известие и присъствие" с "нови правни аргументи" или ще "пиете чай, рисувайки лични щрихи" ?
Всички, които претендират, че знанието е с тях - да вземат да "набият канчето" на опонента си аргументирано по съществото на темата. Като ще ми разваляте храносмилането, поне да е интересно, защото аз вече знам- граници няма. Кажете ми нещо ново от правна страна - аз съм невежа и бих искала да знам, ако споделите знанието. Битовизмите ви не са ми интересни.
Та: ще коментирате "преместването на ограда без известие и присъствие" с "нови правни аргументи" или ще "пиете чай, рисувайки лични щрихи" ?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Цялата съм в слух.
До този момент (срав. стр.1-ва) по твърде оскъдната фактология на поставения казус протече интелигентна дискусия между мен и bird_of_paradise.
Чакам следващ юзър да се "изкаже" с правни аргументи ПРОТИВ очертаната рамка (правната квалификация) на бъдещия спор.
Наде, ти си наред - тъй и тъй се вписа в темата. Ама не повтаряй вече казаното. Давай по същество.
П.П. Само не се отклонявай в посока излишни емоции.
До този момент (срав. стр.1-ва) по твърде оскъдната фактология на поставения казус протече интелигентна дискусия между мен и bird_of_paradise.
Чакам следващ юзър да се "изкаже" с правни аргументи ПРОТИВ очертаната рамка (правната квалификация) на бъдещия спор.
Наде, ти си наред - тъй и тъй се вписа в темата. Ама не повтаряй вече казаното. Давай по същество.
П.П. Само не се отклонявай в посока излишни емоции.
-
meylin написа:... Аз за сега все още не споря за квадратите може и да са неговите може и да са моите...
Само ето това ме гложди. Би трябвало да си го избие от речника.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:meylin написа:... Аз за сега все още не споря за квадратите може и да са неговите може и да са моите...
Само ето това ме гложди. Би трябвало да си го избие от речника.
Това е в обсега на предварителната проверка, естествено ако се наложи на проверката се прави проверка и т.н., съответно - казано на юридически език - е предмет на правния анализ.
-
Азбучна истина е че ако съседът на meylin действително е преместил огградата и е анексирал някаква площ от имота му, последният - в случай,че не се стигне до някакво споразумение - разполага единствено с иск, придружен от целия реквизит ( правен анализ, адвокат и пр). Всички участници в темата знаем това, далеч преди да сме я прочели и не виждам никой да е оспорил това начало.
Продължавам да не приемам панаирджийския трик, някой да вменява вина на друг, че не се съобразява с тази азбучна истина.
Продължавам да не приемам панаирджийския трик, някой да вменява вина на друг, че не се съобразява с тази азбучна истина.
-
И, най-после, някой трябва да отнесе последствията от тия десетина годишни безобразия.
Как пък на никой не му святка лампичката: Нито на техническите лица, когато заснемат, нанасят, трасират ; нито на общинаря, когато одобрява или дава линия ... нито на комшията, когато лъже, заблуждава и дава под масата и на общинаря, и на кой ли не.
Как пък на никой не му святка лампичката: Нито на техническите лица, когато заснемат, нанасят, трасират ; нито на общинаря, когато одобрява или дава линия ... нито на комшията, когато лъже, заблуждава и дава под масата и на общинаря, и на кой ли не.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:И, най-после, някой трябва да отнесе последствията от тия десетина годишни безобразия.
Ами протестирайте emilgrigorov! Протестирайте! Във фейсбук има групи!Присъединете се, но не бързайте да се заливате с бензин и да палите клечката.Чувал съм че много боли!
-
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строителство и регулация
|
|