начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Спиране на строеж- това доживотна присъда ли е?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спиране на строеж- това доживотна присъда ли е?

Мнениеот ellito99 » 05 Май 2011, 15:56

Ще се опитам накратко да представя ситуацията, в която попаднахме. Преди година направихме ремонт на жилището ни, по това време съседите ни са подали жалба, че правим преустройство, което не е истина, текла е процедура повече от половин година, т.с имало е констативен акт, след което заповед за спиране на строежа, за които ние не сме подозирали, изпращали са съобщения на стар адрес, които са били връщани, ние разбрахме в деня, в който ни спряха тока, т.с. бяха изтекли всякакви срокове за обжалване, което означава, че няма как да влезем в съд, за да бъде отменена заповедта, другият вариант е кмета да я отмени сам, след като изпълним направените предписания, но ние няма как да ги изпълним, защото не са ни дадени такива. Общината ни отговори, че преписката е изпратена в ДНСК за последващи действия, ние изчакахме 2 месеца, но от ДНСК никой не ни потърси, тогава ние се свързахме с тях, дойдоха огледаха и казаха, че ако решат, че има нарушение ще съставят акт, но те по закон нямат право да отменят кметска заповед и така до ден днешен, чакаме, но и ние вече не знаем какво. Въпроса ми е има ли някаъв изход от тази ситуация или завинаги остава жилището необитаемо, без ток и вода, няма ли някакъв срок за отпадане на тази забрана, моля ви дайте съвети, идеи, какво да направим.
ellito99
Нов потребител

Re: Спиране на строеж- това доживотна присъда ли е?

Мнениеот rts » 05 Май 2011, 17:45

Адвокат.
rts
Активен потребител

Мнениеот usra_ovcova » 07 Май 2011, 14:26

ellito99 написа: Преди година направихме ремонт на жилището ни, по това време съседите ни са подали жалба, че правим преустройство, което не е истина, текла е процедура повече от половин година, ... , моля ви дайте съвети, идеи, какво да направим.

направете същото - подайте жалба срещу съседите, че правят преустройство, което не е истина и номерът може да мине щом става така ...
и на тях ще тече процедура повече от половин година ... т.е. ще имат констативен акт, след което заповед за спиране на строежа, ще им спре тока ...
а ако им намерите и на тях някой стар адрес - екстра - ще ги цакате по тяхната схема ... :lol: :lol: :lol:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот kirile » 24 Май 2011, 18:29

И аз съм в подобно положение , с тази разлика , че ми е съставен акт преди година и половина , но още няма заповед и имам ток и вода , но това висящо положение спира издаване на разрешение за строеж. Затова и аз питам , това доживотна процедура ли е и по какъв начин може да се сложи край ?
kirile
Потребител

Мнениеот kirile » 29 Юни 2011, 19:55

Моля някой да ми каже в кой член от ЗУТ се определя давността на съставен акт за незаконен строеж ?!
kirile
Потребител

Мнениеот neonka » 06 Юни 2012, 21:20

Няма ли някой запознат да коментира по случая, ние сме в почти същата ситуация само, че обжалваме акта от общината.
neonka
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Юни 2012, 09:32

Моля някой да ми каже в кой член от ЗУТ се определя давността на съставен акт за незаконен строеж ?!

Здравй kirile бяхте се поизгубил малко, но пък в замяна на това на този въпрос може да Ви се отговори еднозначно!
Ако става въпрос за констативен акт за незаконен строеж -няма такъв давностен срок!
Може единствено да разчитате на мърлювщината на общинарската и дРъжавна администрация!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация