начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Преминаване от един имот в друг, при свързано застрояване?!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преминаване от един имот в друг, при свързано застрояване?!

Мнениеот ivan_mindov » 27 Мар 2012, 12:38

Здравейте, имам следния проблем ползвам под наем едно помещение и двора на съседния имот, който е собственост на друг човек. По ПУП там е предвидено за свързано застрояване, но само в единия имот има сграда. Някъде четох в ЗУТ, че не може да се преминава от един имот в друг, но днес бях при адвокат и той ми твърди, че е възможно след като имам ПИСМЕНО СЪГЛАСИЕ ОТ съседа, чиято градина ползвам.
Мислите ли, че е законно и ако не какъв е начина изобщо законно да ползвам 2 съседни имота и да преминавам през границата?
ivan_mindov
Младши потребител

Re: Преминаване от един имот в друг, при свързано застрояван

Мнениеот julyanvonemona » 26 Май 2012, 18:18

Границата на един имот е от значение за този който заявява периметъра на своята собственост. Разбира се никаква пречка няма собственика да Ви учреди право на преминаване през границата Ви вижте чл.192 (1) ЗУТ
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация