начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

С/у ПУП и улична регулация.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

С/у ПУП и улична регулация.

Мнениеот tyxobg » 30 Май 2012, 00:47

Здравейте,

Надявам се въпросът ми е поставен в правилният раздел.Пиша като съсобственик на наследствен имот засегнат от улична регулация приета с решение на общински съвет преди години. Сроковете за обжалване са отдавна изпуснати но според ЗУТ има допуснати множество процесуални грешки и не спазени процедури при одобряването на ПУП и ПР и най-вече чл 134 и 135 от ЗУТ. Моля ви да ме насочите от къде да започнем. Каква е процедурата от позицията в която се намираме? Към общината ли да се обърнем или директно към съда? Според ПР имотът е отреден за изграждане на пътна инфраструктура и не ми е особено ясно какво означава това при положение, че е нанесена единствено улична регулация. Значи ли , че имотът ще бъде отчужден или се предполага просто бъдеща промяна на границите на имота?

Благодаря предварително.
Ирина
tyxobg
Младши потребител

Re: С/у ПУП и улична регулация.

Мнениеот julyanvonemona » 30 Май 2012, 05:54

Най-напред отговорете къде е това, коя година и от кой орган е одобрен плана за който твърдите, че имотът ви е предвиден за пътна инфраструктура и най-вече какъв вид план е приет. ПУП-ПРЗ , ПУП-ПР или ПУР
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот tyxobg » 30 Май 2012, 16:53

Става дума за НПЗ Искър - София. Приети са ПУП, ПР, ПЗ 2008г. от СОС. За даденият квартал е приета само ПУР което пречи за пеилагането на чл.16 според някои юристи. Вече са започнати процедури по отчуждаване за имотите влизащи в трасето на 1-ви Метродиаметър.
tyxobg
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 31 Май 2012, 19:26

За даденият квартал е приета само ПУР което пречи за пеилагането на чл.16 според някои юристи.

Лично аз се солидаризирам с тези юристи!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот tyxobg » 31 Май 2012, 19:57

Какво ни остава тогава? Нима наистина каузата е загубена?
Какви са пътищата за искане на промени в ПУР.
Дали след влизане в сила на кадастралните карти след 2 седмици бихме могли да поискаме поправки и към кой орган трябва да насочим исканията си общината или направо сме за съда?
tyxobg
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 31 Май 2012, 21:00

Дали след влизане в сила на кадастралните карти след 2 седмици бихме могли да поискаме поправки и към кой орган трябва да насочим исканията си общината или направо сме за съда?
Само пред АС - София град
Последна промяна julyanvonemona на 10 Юни 2012, 18:50, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот tyxobg » 10 Юни 2012, 16:15

Здравейте отново.

Остават 2 дни до влизане в сила на новата кадастрална карта за района и времето за подаване на иск настъпва. Тук за мен идва въпросът, след извървяване на целия път по обжалване в съда по чл.134 ал.2 т.2 от ЗУТ и евентуално достигане до заповед на кмета допускане на процедура по промяна на ПУП и ПУР, какви са стъпките за изработване и одобрение на проекта в последствие.

Според чл. 135 ал.5 ЗУТ:

"/ (5) (Предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) При наличие на някое от основанията по чл. 134, ал. 1 и 2 компетентният орган по ал. 1 може да нареди служебно с мотивирано предписание да се изработи проект за изменение на действащ устройствен план. "/

Как трябва да се тълкува думата "служебно"? И има ли някой, който да сподели реален опит с процедуура за промяна на ПУП и ПУР по чл.134 ал.2 т.2 от ЗУТ..
Искрено Благодаря на отзовалите се.
tyxobg
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Юни 2012, 18:56

tyxobg Първите 6 хипотези не чл.16 ЗУТ коренно се различават от последната ал.7. Направете си труда да проверите дали за да се одобри този ПУР има решение на СОС така както това се изисква от чл.16 (7) ЗУТ и ми се обадете на лични!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 11 Юни 2012, 07:00

Не мога да Ви отговоря поради това че не са Ви отворени личните съобщения!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 11 Юни 2012, 09:02

ЛС все още не са отворени!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот tyxobg » 11 Юни 2012, 11:15

ЛС все още не са отворени!

:oops:

Отворих съобщенията най-накрая....
tyxobg
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 11 Юни 2012, 17:15

Най- после ! Хайде погледнете си съобщението!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация