начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Изграждането на противопожарен кран

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изграждането на противопожарен кран

Мнениеот iva_p » 01 Юни 2012, 15:35

Бих искала да попитам имат ли право Софийска вода да изградят противопожарен кран непосредствено да оградата ми? И ако не, какви действия да предприема за неговото преместване?
Предварително благодаря за помощта.
iva_p
Нов потребител

Re: Изграждането на противопожарен кран

Мнениеот julyanvonemona » 01 Юни 2012, 18:53

iva_p пожарния кран си е строителство от всякъде. Ако Ви се забавлява сезирайте РДНСК за незаконно строителство макар че това е удар във вакуум.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 01 Юни 2012, 18:54

"До", или "На" ?
Разкажете малко повече: Има ли регулация, законен ли е уличния водопровод, законна ли е оградата, изградени ли са тротоарите, улиците ... ?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот iva_p » 02 Юни 2012, 08:15

Оградата е законна. Тротоара е силно казано такъв, няма плочки или каквото и да е покритие, и по него пешеходци не минават. Колкото до законността на крана предполагам, че е законен, защото изпълнителите на Софийска вода твърдят, че имат проект.
Проблема ми е, че крана е изграден на място, на което, ако се спука водата ще се излее в къщата. Нямам нищо против крана по принцип, но не ми харесва мястото му. Не трябва ли някои да иска разрешение от собствениците за да изгражда такива съоражения до границите на имотите им?
iva_p
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Юни 2012, 08:58

...твърдят, че имат проект.
:D :D :D iva_p Карате ме да се превивам от смях. Знайте обаче че този проект трябва да е одобрен от общинарския главен архитект и да е издадено разрешение за строеж. Знайте още, че по закон до тези документи(ако са издадени такива) имате право на достъп защото са публични, независимо че мърлявите общинари ще се опитват да Ви внушават че не можете да ги видите!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот iva_p » 02 Юни 2012, 10:21

Опитвайки се да обясня на така нареченият технически ръководител, че този кран не е много умно замислен на това място ми беше обяснено, че те работят по проект и не могат да местят нищо.
Още в понеделник ще поискам достъп до проекта. Всъщност до сега не бях си и помислила, че Софийска вода биха изграждали нещо без одобрен проект и разрешително за строеж.
iva_p
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Юни 2012, 11:01

Понеже съм гангренясал в тази система, мога да Ви кажа, че преди 10.11.1989г. най-големиия закононарушител за когото разрушунието за строеж беше досадна формалност, без която одма могат да минат (та нали и ножу и лебу бяха у тях), беше държавата.Сега по същите причини е общината, както и лицата проводени от държавата или общината имам предвид юридическите лица EVN,CES, EON, както и всички ВиК доставчици.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 02 Юни 2012, 18:57

iva_p написа:... не бях си и помислила, че Софийска вода биха изграждали нещо без одобрен проект и разрешително за строеж.

:lol: :lol: :lol:
Пък дори и да имат, това въобще не означава, че геодезическата част е вярна ... мнооого са далече, горкичките :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация