- Дата и час: 03 Дек 2024, 23:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Закупуване на общински терен
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Закупуване на общински терен
Наемател съм на общински имот(Частна общинска собственост)от 1993г.магазин 40кв.м и построени от мен два склада съответно 29кв.м и 32кв.м.Обекта е изграден съгласно одобрен арх.проект и разрешение за строеж от 1993г.,удостоверение за въвеждане в експоатация на строеж от 2006г.,удостоверение от"Софийски кадастър"от 2004г.2009г.закупихме магазина(40кв.м)от Столична общинска агенция за приватизация-след конкурс.Подадохме молба в район "Надежда"за закупуване на общински терен от 29кв.м (под склада)на основание чл.46(1)от Наредбата реда за придобиване,управление и разпореждане с общинска собственост.Молбата беше отхвърлена с мотив,че постройката попада в УПИ отредено за озеленяване.Въпросът ми е нали и магазина е в същото УПИ(закупен от СОАП) и общината е издала съответните разрешителни за постройката?
- valio4kata
- Младши потребител
Re: Закупуване на общински терен
Никъде в цитираната от Вас наредба не е вписано задължение за СО да продаде недвижимост само въз основа на Ваше искане. Собствеността както и наредбата са си на СО, и винаги имат законното прво да Ви откажат.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Опитайте да закупите правото на строеж. Не земята.
Необходимо е да се докаже и доколко другите 2 постройки (като СМР и материали) са Ваши. адвокат, вещи лица.
Необходимо е да се докаже и доколко другите 2 постройки (като СМР и материали) са Ваши. адвокат, вещи лица.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Опитайте да закупите правото на строеж. Не земята.
И това може да бъде отказано независимо че се иска закупуването само на вещно право. Примерно аз съм общината и знам, че и ножу и лебо е у мен!
-
Имам сходен проблем и искам да попитам.Може ли да се да се дава под наем такава постройка като терена е общински и за него се плаща наем на общината?Терена е даден някога по чл.120.В арх.проект постройката е склад а искаме да го даваме като търговски обект?Благодаря Ви!
- iliankka
- Младши потребител
iliankka написа:Имам сходен проблем и искам да попитам.Може ли да се да се дава под наем такава постройка като терена е общински и за него се плаща наем на общината?Терена е даден някога по чл.120.В арх.проект постройката е склад а искаме да го даваме като търговски обект?Благодаря Ви!
Може да е наем, може да е "съвместна дейност" или някаква друга еквилибристика, но си прочетете договорите за наем с общината. Да не би там да има някакво ограничение. И адвокат да погледне също така
То не сте ли правили нещо за придобиване на постоянен градоустройствен статут?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
То не сте ли правили нещо за придобиване на постоянен градоустройствен статут?
Няма законен начин наемател да придобие постоянен градоустройствен статут.
-
julyanvonemona написа:...Няма законен начин наемател да придобие постоянен градоустройствен статут.
Естествено , че няма ... освен в гробищата, или в качеството си на паметник, или наименование на населено място, или част от него, може би.
За обекта става дума, и незная защо си толкова сигурен. Или отново - по инерция
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:julyanvonemona написа:...Няма законен начин наемател да придобие постоянен градоустройствен статут.
Естествено , че няма ... освен в гробищата, или в качеството си на паметник, или наименование на населено място, или част от него, може би.
За обекта става дума, и незная защо си толкова сигурен. Или отново - по инерция
Защото режима по устройство на територията е относим единствено към собствениците на земята а в последно време и към собствениците на ограничени вещни права.Наемателя не е нито едното нито другото. А ако Вие уважаеми emilgrigorov считате че това е
Така да бъде!по инерция
-
Може ли координати на адвокат,който да ми разгледа документите?Благодаря Ви!
- iliankka
- Младши потребител
А ако Вие уважаеми emilgrigorov считате че това е "инерция"
- Приемам!
-
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|