- Дата и час: 04 Дек 2024, 10:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какво бихте ме посъветвали да предприема?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
Какво бихте ме посъветвали да предприема?
Става въпрос за ограничаване на свободният достъп до поземлен имот който "Частна общинска собственост" , актуван е като такъв съгласно чл.2, ал 1 т.2 от ЗОС. Към имота има "Признани или учредени вещни права" - право на строеж.
Не знам до колко е коректно зададен въпросът ми, но доколкото разбирам въпросният парцел, е общинска собственост, който може да бъде продаден. Към момента не (проверено е) и е заграден. Ползва се както се намери за добре.
Въпросът ми е следният, към коя институция да се обърна.
-Жалба до Столична Община,
-Жалба до съответна община
-Жалба до прокуратурата
-Жалба до полицията
Благодаря, предварително.
Не знам до колко е коректно зададен въпросът ми, но доколкото разбирам въпросният парцел, е общинска собственост, който може да бъде продаден. Към момента не (проверено е) и е заграден. Ползва се както се намери за добре.
Въпросът ми е следният, към коя институция да се обърна.
-Жалба до Столична Община,
-Жалба до съответна община
-Жалба до прокуратурата
-Жалба до полицията
Благодаря, предварително.
- scorpionbg
- Младши потребител
Re: Какво бихте ме посъветвали да предприема?
Здравейте,
От така поставения въпрос не става ясно, дали Вашият имот е долепен до имота, определен от Вас като Частна общинска собственост и се притеснявате от факта, че общината ще поиска от Вас право на преминаване или Вашият имот е актуван като частна общинска собственост.
За повече информация, моля да включите личните си съобщения и да да уточним подробностите.
Хубава вечер!
От така поставения въпрос не става ясно, дали Вашият имот е долепен до имота, определен от Вас като Частна общинска собственост и се притеснявате от факта, че общината ще поиска от Вас право на преминаване или Вашият имот е актуван като частна общинска собственост.
За повече информация, моля да включите личните си съобщения и да да уточним подробностите.
Хубава вечер!
- emanuel_a
- Нов потребител
НЕ, просто общинския имот е преграден от "съседи" и разполагат с него както намерят за добре. Гонят се свободно преминаващи хора, ползват си като "лична" градника да си разхождат кучета, за "частен" паркинг и т.н. Просто не съм съгласен с това. Земята е общинска собственост и нямат право да се разпореждат с нея а в момента това се случва и търся най-подходящата инстицуция към която да се обърна.
- scorpionbg
- Младши потребител
Правилното място за жалбата е районната община, тъй като се предполага че имота е "неин". Прокуратурата и полицията нямат нищо общо с градинката.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Жалба??? И в какво си качество ще се жалите? Какво ваше право е накърнено? Евентуално можете да 'сигнализирате' собственика на имота /Общината/, а той /собственика/ дали ще предприеме нещо....си е негова работа....
- n_ikito
- Активен потребител
Жали се като собственик на имота - общинската собственост си е наша, на всеки гражданин на общината. Както аз мога да пусна жалба за дупка на улицата или на тротоара, въпреки че не ми е бащиния, така мога да претендирам да мога да си ползвам градинката.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
TheOldMan написа:Жали се като собственик на имота - общинската собственост си е наша, на всеки гражданин на общината. Както аз мога да пусна жалба за дупка на улицата или на тротоара, въпреки че не ми е бащиния, така мога да претендирам да мога да си ползвам градинката.
Тогава жалбата следва да е до съда.... Щом претендира права....Ако е градинка, евентуално бих се съгласил с претенцията за ползване по предназначение, но някъде по-горе пишеше нещо за частна общинска собственост. Значи нито е улица, нито градинка....
- n_ikito
- Активен потребител
Е значи от горе написаното, мога да си намеря свободен общински парцел - да си го заградя и да правя каквото си искам с него и евентуално единствения проблем който може да ми се създаде е общината "ако иска" да се грижи за него.... много интересно.
- scorpionbg
- Младши потребител
абсолютно вярно....даже и за частни имоти.....тогава, след определено време ще станете и собственик....
п.п. Бих добавил и още нещо...през очите ми мина едно решение на ЕСПЧ /дано не бъркам/, в което отрязаха мераците на Община да изгони от парцела си самонастанили се и живяли с години цигани..., макар за общински и държавни имоти придобивната давност да е спряна....
п.п. Бих добавил и още нещо...през очите ми мина едно решение на ЕСПЧ /дано не бъркам/, в което отрязаха мераците на Община да изгони от парцела си самонастанили се и живяли с години цигани..., макар за общински и държавни имоти придобивната давност да е спряна....
- n_ikito
- Активен потребител
И няма никакъв вариант да се направи нещо по-въпросът...
Не съм запознат с правните казуси, но ми звучи абсурдно, отиваш в общината даваш някакви пари под "някаква" форма и разполагаш, като феодал с близо 3 декъра в центъра на столица на държава в Европейския съюз... Слагаш си ограда, врата заключваш си и толкова... не плащаш данъци, не правиш нищо ..
Това ми звучи повече от невероятно.....
Не съм запознат с правните казуси, но ми звучи абсурдно, отиваш в общината даваш някакви пари под "някаква" форма и разполагаш, като феодал с близо 3 декъра в центъра на столица на държава в Европейския съюз... Слагаш си ограда, врата заключваш си и толкова... не плащаш данъци, не правиш нищо ..
Това ми звучи повече от невероятно.....
- scorpionbg
- Младши потребител
Не ме разбирайте погрешно. Не съм казал да не правите нищо. НО по 'правилата' на играта, никой не може да упражнява правата на собственика. Ако той не иска/може да си защити правото, трето лице не може да ги претендира от негово име. Това е. Сигнализирайте в Общината....а какво те ще направят... ....можете да осъществявате граждански контрол .....
- n_ikito
- Активен потребител
Направо ще тръгнат да направят нещо след като са получили "стимул" да не го правят. Ще пробвам със сигнали до Столична Община, до главният архитект... сигнал за корупция пък да видим
- scorpionbg
- Младши потребител
scorpionbg написа:Направо ще тръгнат да направят нещо след като са получили "стимул" да не го правят. Ще пробвам със сигнали до Столична Община, до главният архитект... сигнал за корупция пък да видим
Нищо не разбиращ и не желаещ да разбере наивник!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:scorpionbg написа:Направо ще тръгнат да направят нещо след като са получили "стимул" да не го правят. Ще пробвам със сигнали до Столична Община, до главният архитект... сигнал за корупция пък да видим
Нищо не разбиращ и не желаещ да разбере наивник!
Простете ми невежеството, но с този отговор какво точно целите да покажете? Че съм наивнен?
Или вашият съвет е просто да оставя нещата да се случват такива каквито са и всички дружно да си затваряме очите при явни нерушения и да си живеем щастливо....
- scorpionbg
- Младши потребител
Наивен сте защото нямате никаква представа как се доказва корупция и ако не я докажете как може да изгорите собствената си колибка.
-
julyanvonemona написа:Наивен сте защото нямате никаква представа как се доказва корупция и ако не я докажете как може да изгорите собствената си колибка.
Именно, много говорим за корупция, обаче как точно ще докажем това, което твърдим..!?
- nk7702n
- Старши потребител
Аз не успорвам решението на общината да си направи ограда, успорвам това че покрай ограда се слага и порта която се заключва. Аз живея в този блок ! Утре става пожар, трябва на някой спешна помощ и какво ще вървя да търся кой е заключил някаква си врата... Не искам нито корупция да доказвам, искам просто да си преминавам свободно през ОБЩИНСКАТА собственост, без да ми се държи сметка какъв съм какво правя и т.н.
И понеже в тази държава всеки прави какво си иска е това положението....
И понеже в тази държава всеки прави какво си иска е това положението....
- scorpionbg
- Младши потребител
Що не вземеш да станеш един депутат, та да оправиш нещата?
-
Защото не намирам за правилно, че всеки който си търси правата трябва да става депутат. Благодаря за "съвета" Ви, намирам го за крайно полезен.
- scorpionbg
- Младши потребител
scorpionbg написа:... Благодаря за "съвета" Ви, намирам го за крайно полезен...
Винаги съм се гордеел когато успея у някого да инспирирам доза прагматизъм.
-
20 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|