- Дата и час: 03 Дек 2024, 19:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
незаконна ли е временна постройка с издадена виза
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
53 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
незаконна ли е временна постройка с издадена виза
Здравейте,
Попаднах на сайта и смятам,че е чудесен.Ще се радвам,ако може да отговорите и на мой въпрос.
През 1992 год.имам издадена виза за преместваем обект на в двора съсобствен имот със нотариално съгласие от съсобственика.През 2003 год при издаване на нова скица на имота временния обект вече фигурира в нея.Сега искам да сложа електромер чрез ЧЕЗ,но от там ми искат влязло в сила решение от обшината за разполагане на обекта.Такова разрешение през 1992 год.не ми е искано и обекта си работеше/прекратих дейност след 6 месеца/.От отдел архитектура на общината ми казват,че обекта е незаконен.Това така ли е въпреки,че имам издадена виза от 1992 год.и съм работил въпросните 6 месеца през които съм минал ХЕИ,ДВСК,Община,Пожарна и прочее ?!
Благодаря Ви предварително
Попаднах на сайта и смятам,че е чудесен.Ще се радвам,ако може да отговорите и на мой въпрос.
През 1992 год.имам издадена виза за преместваем обект на в двора съсобствен имот със нотариално съгласие от съсобственика.През 2003 год при издаване на нова скица на имота временния обект вече фигурира в нея.Сега искам да сложа електромер чрез ЧЕЗ,но от там ми искат влязло в сила решение от обшината за разполагане на обекта.Такова разрешение през 1992 год.не ми е искано и обекта си работеше/прекратих дейност след 6 месеца/.От отдел архитектура на общината ми казват,че обекта е незаконен.Това така ли е въпреки,че имам издадена виза от 1992 год.и съм работил въпросните 6 месеца през които съм минал ХЕИ,ДВСК,Община,Пожарна и прочее ?!
Благодаря Ви предварително
- kakulyarka
- Нов потребител
Re: незаконна ли е временна постройка с издадена виза
kakulyarka написа:Здравейте,
.....През 1992 год.имам издадена виза за преместваем обект.....
Няма начин написаното да е истина. През 1992г. понятието "преместваем обект" не съществува!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Нещо писмено имате ли, от ЧЕЗ за отказа, и от Общината - за "незаконното"?.
Само визата не е достатъчна и никога не е била достатъчно условие за построяването на каквото и да било. Но обектът е в режим на търпимост по реда на пар.127(1) - ЗИДЗУТ(ДВ 82/2012), доказуемо със същата тази виза, с която разполагате и документите, които упоменавате.
Захранването с електроенергия не представлява прехвърлителна сделка, колкото и да им се щенка да са велики, както ЧЕЗ, така и общината ... та и удостоверение за търпимост дори не е необходимо.
Намерете си адвокат, който да обясни на ЧЕЗ и общината колко са далеч от истината. Но по такъв начин да им обясни, че да си платят и за хонорара му, и за това, че Ви губят времето.
Само визата не е достатъчна и никога не е била достатъчно условие за построяването на каквото и да било. Но обектът е в режим на търпимост по реда на пар.127(1) - ЗИДЗУТ(ДВ 82/2012), доказуемо със същата тази виза, с която разполагате и документите, които упоменавате.
Захранването с електроенергия не представлява прехвърлителна сделка, колкото и да им се щенка да са велики, както ЧЕЗ, така и общината ... та и удостоверение за търпимост дори не е необходимо.
Намерете си адвокат, който да обясни на ЧЕЗ и общината колко са далеч от истината. Но по такъв начин да им обясни, че да си платят и за хонорара му, и за това, че Ви губят времето.
ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА
(ОБН. - ДВ, БР. 82 ОТ 2012 Г., В СИЛА ОТ 26.11.2012 Г.)
§ 127. (1) Строежи, изградени до 31 март 2001 г., за които няма строителни книжа, но са били допустими по разпоредбите, които са действали по времето, когато са извършени, или по действащите разпоредби съгласно този закон, са търпими строежи и не подлежат на премахване или забрана за ползване. Те могат да бъдат предмет на прехвърлителна сделка след представяне на удостоверение от органите, които са овластени да одобряват съответните инвестиционни проекти, че строежите са търпими.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:..............
Добре де умнико! Щом толкова ти се занимава с режима на търпимост, кажи в прав текст дори и през 1992г. в ППЗТСУ да има преместваеми обекти (макар и проверено да не е имало такива), то приложими ли са текстовете на §127 ЗИД на ЗУТ които се отнасят до незаконно строителство?
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
-
Melly - Старши потребител
Последна промяна nk7702n на 16 Мар 2013, 23:35, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
-
Melly - Старши потребител
53 мнения