- Дата и час: 21 Ное 2024, 18:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Строеж на лятна кухня
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Строеж на лятна кухня
Здравейте, имам парцел с готов проект и разрешително за строеж на еднофамилна къща IV категория. Поради забавено финансиране, неможем да почнем строежа. И реших да си направя лятна кухня ~20кв.м с прилежащ помещение към нея (малка спалня~9-10 кв.м), с цел да прекарам лятото там. В плана не фигурира дадената лятна кухня, но ми се иска да я направя напълно законно. От двете ми страни са частни имоти а от 9третата (кадето искам да е барбекюто) е черен път и на татака е защитена местност. Въпроса ми е мога ли да да изградя бърбекюто на тази тази стена на която съм решил, предвид че улицата от към лицето свършва пред мен и няма връзка с пътя вдясно от мен. Как стои въпроса с документите. И ще попречи ли това че искам да вдигна постройката без да спазвам отстояние, на строежа на къщата по нататък.
- kirilivanov
- Нов потребител
Re: Строеж на лятна кухня
Здравейте.
От целия въпрос разбирам, че имате разрешение за едно, а искате да строите нещо съвсем различно. Е, няма да стане.
Съвсем друго ще е, ако изградите само един етап от постройката и спрете. Например - вместо 3 етажа, само първия.
Пп . Относно „еднофамилна къща IV категория“ - проверете пак!
ЗУТ казва, че:
При вас би трябвало да е
От целия въпрос разбирам, че имате разрешение за едно, а искате да строите нещо съвсем различно. Е, няма да стане.
Съвсем друго ще е, ако изградите само един етап от постройката и спрете. Например - вместо 3 етажа, само първия.
Пп . Относно „еднофамилна къща IV категория“ - проверете пак!
ЗУТ казва, че:
Чл. 137. (1) В зависимост от характеристиките, значимостта, сложността и рисковете при експлоатация строежите се категоризират, както следва:
4. четвърта категория:
б) жилищни и смесени сгради със средно застрояване; сгради и съоръжения за обществено обслужване с разгъната застроена площ от 1000 до 5000 кв.м или с капацитет от 100 до 200 места за посетители;
При вас би трябвало да е
5. пета категория:
а) жилищни и смесени сгради с ниско застрояване, вилни сгради ..
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Re: Строеж на лятна кухня
В плана не фигурира дадената лятна кухня, но ми се иска да я направя напълно законно.
Грешка!
- ivanov_p
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|