начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

бившият ми работодател ме съди

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

бившият ми работодател ме съди

Мнениеот soritsark » 30 Апр 2011, 21:09

Здравейте,при мен случаят е следния-през март 2008 се връщам на работа (за три месеца),след което отново излизам в отпуск по майчинство.за тези три месеца е ходило на ясла,но в момента когато излизам в отпуск по майчинство го спирам и си стоиме вкъщи(но не съм го отписала,и за което имам официален документ).работодателят ми получава ревизионен акт за начет края на миналата година и плаща ок 1200лв.преди два дни получих "честитка" от съда-приложили са всички мои декларации.Но тази която съм подписала при излизането си повторно в майчинство гласи "детето ми не е настанено в детско заведение на пълна държавна издръжка",като изразът "на пълна държавна издръжка" е зачеркнато с химикал.Честно казано непомня дали така съм го подписала,но пред съда се надявам да мине,че грешката е в работодателя,който не ми е дал новия формуляр,в който липсва този израз.
Въпросът ми е:Как да се измъкна от тази каша
П.С.знам че ще кажете да отида при адвокат,но до понеделник нямам търпение,нека да имам поне малко яснота.
soritsark
Младши потребител

Re: бившият ми работодател ме съди

Мнениеот rts » 02 Май 2011, 15:32

Работодателят Ви не е трябвало да плаща ...
Сега, обаче, вероятно си търси парите, които е платил, от Вас.
В нарушение сте били, но все пак нека адвокат види съдебната претенция .
rts
Активен потребител

Мнениеот soritsark » 02 Май 2011, 23:00

заведен е иск по чл.55,ал.1
soritsark
Младши потребител

Мнениеот rts » 05 Май 2011, 18:57

Лично аз не бих се наела да оспорвам този иск - получили се сте пари, без да имате право на тях. Като се има предвид, че декларацията е по образец, обнародван в ДВ, оспорването едва ли ще е успешно.
Т.е., по-добре е да се споразумеете с ищеца и да си платите.
Но пак повтарям - нека адвокат види исковата претенция, може да има и други подробности.
rts
Активен потребител

Мнениеот soritsark » 10 Юни 2011, 23:16

Обжалвам по чл.131,ал.1 от ГПК
soritsark
Младши потребител

Мнениеот soritsark » 13 Май 2012, 21:07

soritsark
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 13 Май 2012, 22:34

Бъдете по предпазлива в изказванията си - този Форум не се чете само от добронамерени хора.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 13 Май 2012, 23:30

soritsark написа:Спечелих делото!!!

http://www.razgrad.court-bg.org/img/File/ROS/spravki/2012/0063d812_04932612.htm

Абсолютно правилно и законосъобразно решение. Няма как да се претендират суми за парични обезщетения за отглеждане на малко дете, които се заплащат от НОИ, от самия работодател.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот neutralen » 14 Май 2012, 10:42

Решението е правилно и законосъобразно, но видно от данните по темата, касае се за получени без правно основание суми въз основа на невярна декларация, които съответните органи могат да търсят по съответния ред, посочен в съдебното решение. Това имам предвид, когато казвам да бъде предпазлива в изказванията си.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот soritsark » 15 Май 2012, 20:44

Надявам се,че това ще е края и повече няма да ме съдят :? .
И много ме яд,че аз си гледах детето през този период.Ако беше на детски ясли щях да наведа глава и да си платя,тогава никой не ми е разяснил думата "настанено в детско заведение"-че трябва не само да спра детето от ясли,а и да го отпиша.Не е имало причина да не го направя,в малкия град винаги има място в детските градини и ясли.
Знам,че незнанието на закона не ме оневинява,но така е написан,че трябва да си юрист за да го разбираш "правилно".
Е това е,надявам се да не се налага никога повече да се обръщам към адвокати :) .
soritsark
Младши потребител

Назад към Осигурително право