начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Отказ на GP да издаде направление за изследвания за ТЕЛК

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ на GP да издаде направление за изследвания за ТЕЛК

Мнениеот georgi2 » 20 Фев 2012, 21:46

Здравейте, моля за съвет, какво да направя във връзка с по-долу описаната ситуация.

Изминаха 3 години от експертното решение на ТЕЛК за баща ми, в края на Февруари 2012 то изтича.

Преди няколко дни получихме нов формуляр от ТЕЛК с изследванията, който трябва да му се направят за явяването пред ТЕЛК за втори път.

Когато отидох при личния ми лекар и представих пред нея формуляра от ТЕЛК, на който е написано какви изследвания трябва да му се направят.

Тя отказа да му издаде направления за прегледи и изследвания, свързани с подготовка за ТЕЛК за втори път.

Твърдеше че прегледите за явяването на ТЕЛК, за втори път се плащат от пациента, и не може да ми даде направление.

Започна да се оправдава че едва Февруари 2012 са подписали договора с …. май здравната каса(точното име на организацията не си го спомням), не знаела все още какви направления можела да дава и тн.......

В краткост ми каза, че баща ми с 170лв пенсия трябва да си плати прегледите при специалист, за да се подготви за ТЕЛК.

Сред прегледите има и “К.Т. на глава” (Компютърна томография на глава), след справка с Google установих че само това изследване ще ни струва най-малко 160лв.

Реших да пиша тук, за да ми дадете съвет какво да правя .

Интересувам се:
1.1.Вярно ли е твърдението на личния ми лекар, че прегледите за явяването на ТЕЛК, за втори път се плащат от пациента.
1.2.Ако твърдението и е не е истина, посъветвайте ме какво да направя за да си реша проблема.

Осъзнавам че форума е за хора работещи в сферата на правото, но моля ви постарайте се отговорът ви да е на разбираем език, като за хора, които не са завършили право :).

Благодаря предварително на всеки дал съвет какво да направя.
georgi2
Нов потребител

Re: Отказ на JP да издаде направление за изследвания за ТЕЛК

Мнениеот nk7702n » 22 Фев 2012, 21:31

Този въпрос с направленията наистина си е много важен и нерешим. Защото от Здравната каса отпускат определен брой за даден период и повече и да искат хората няма. Що за чудо е това въвеждане на лимити, никой не може да обясни. Сякаш можем да предвидим кой по колко пъти на тримесечие ще боледува и от какво точно..!? И ако лекарят реши да прояви хуманност, трябва да плаща от собствения джоб това превишение. Тая здравна система никога не е показвала нещо положително, само негативи са налице.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Осигурително право