начало

Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си

публина продан -спиране

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

публина продан -спиране

Мнениеот 11169 » 10 Апр 2018, 02:25

Здравейте,

Моля Ви за съдействие . По дело за делба , съделител внася такса за експертиза вместо мен, преди крайния срок за внасянето на същата да е изтекъл. Обжалвах това, но въззивната ми жалба все още отлежава в съответния ОС , като се има и предвид, че съделителят е служител на въпросния ОС и докато чакам правда ЧСИ търси дълг, представляващ въпросната такса от 85лв. За удовлетворяне на така наречения взискател ЧСИ продава два земеделски имота единия на стойност 900 лв., другия 1200лв. Насрочена е публична продан. Ако внеса 20 процента от сумата, делото ще спре ли или трябва да платя цялата сума със разноските на ЧСИ, за да спре. Само моля Ви не коментирайте с критика защо тези пари, представляващи такси не са внесени и т.н, те не са били непосилни за мен, имам достатъно факти за злоупотреба на ЧСИ в едно със служителя на ОС, но докато институциите вземат мерки, предполагам, че имотите ще бъдат продадени, ако не реагирам. Също така имотите ми представляват 8 дк и притежавам една трета селски имот, под определения минимум квадрати жилищна площ за лице. В слуая земите несеквестируем имот ли са ?
11169
Нов потребител

Re: публина продан -спиране

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Апр 2018, 06:16

Внасяте 20 % и заспивате един вид.

Другото е да пуснете молба за несеквестируемост, но може да Ви одрусат със собствени разноски - тоест накрая - да се окаже, че е грешна молбата Ви за несеквестируемост, като това да доведе до най-различни нови такси.
Но ако най-важното е да спасите имотите - за в момента е оправдано.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 12 Апр 2018, 08:09

Мисля, че тези разноски от 85 лв. не са никак непосилна сума и спокойно можете да я внесете цялата...
Таксите на ЧСИ би трябвало да са минимални - чл.73а ГПК.
п.п. Как така хем сте обжалвали тези разноски, хем има издаден изпълнителен лист? Има информация, която ни спестявате...
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот 11169 » 12 Апр 2018, 11:42

Не Ви спестявм истината, така е . Има още по фрапиращи факти окол делото за делба, ще ги публикувам след време, когато видя резултата от прокуратура, инспекторат и т.н
11169
Нов потребител

Мнениеот 11169 » 12 Апр 2018, 12:03

изпълнителното дело е за 623лв, от които 85 лв. е таксата по изпълнителния лист,, останалото за ЧСИ :D
11169
Нов потребител

Назад към Общи дискусии