начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Развод с германец и издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод с германец и издръжка

Мнениеот Стойчо Стойчев » 07 Ное 2002, 18:35

Една моя служителка има брак с чужденец / Гражданин на Германия/. Съпруга и след демократичните промени у нас и обединението на Германия се прибира там и до сега няма никакъв финансов ангажимент към децата. Тя е подала молба за развод и Министерство на правосъдието служебно му издирват адреса в Германия, за да го призоват. Това ще е дълга и тромава процедура. Помощите, които получава в България са нищожни. Елементарната логика е, че те като германски граждани би следвало да получават помощи и от Германия.
Прав ли съм и какъв е реда?
Стойчо Стойчев

Re: Кажете ми какво да правя?

Мнениеот bgjurist » 08 Ное 2002, 18:44

Казусът наистина е тромав и сложен. Възможни са различни начини за разрешаването му. При всички случаи, обаче, ще трябва да има участието на наш и на техен съд, на нашите и на техните Министерства на правосъдията и Министерства на външните работи. Основно, се очертават две хипотези:
1/ Делото да се гледа в техен съд; или
2/ Делото да се гледа от наш съд.
При всички случаи, обаче, ще ви бъде необходимо голям запас от търпение и, разбира се, родово-определените движими вещи "пари", чийто род никога не погива. Ще е необходим и преводач.
Желая ви успех. Не желая да съм пророк, но това дело го виждам решено минимум след около година-година и половина.
bgjurist
Потребител

Мнениеот Стойчо Стойчев » 08 Ное 2002, 20:18

Моля ви помогнете.
Стойчо Стойчев

Мнениеот bgjurist » 09 Ное 2002, 13:37

Бих желал да се видим със служителката ви, защото ще имам доста въпроси. Не бих могъл предварително да се ангажирам с каквото и да е мнение, преди да разполагам с по-подробно мнение. Устната консултация ще й струва 10 лева, а писмената - 20 лева. Ако желаете, ми позвънете на 098 369 482 (Желев), за да уговорим среща.
bgjurist
Потребител

Назад към Семейни казуси