начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Отказ от право на ползване

Казуси за недвижими имоти

Отказ от право на ползване

Мнениеот cha4kata » 22 Авг 2007, 17:08

юКолеги моля за мнения по следният казус: Имам сделка при която родителите имат право на ползване върху апартамента който е собственост на дъщеря им. Нотариус ме посъветва те да направят отказ от право на ползване под формата на декларация пред посланик и след това да го впишем тук! Те направиха декларация пред посланика на BG и след това я заверих при нотариус в България след което я вписх в Нотариата. Наближава време за изповядване, но нотариуса който ми даде този съвет не работи с банката кредитор и отидох при друг нотариус работещ с банката, но той не признава вписания документ?!? Какво да правя???
Благодаря !
cha4kata

Re: Отказ от право на ползване

Мнениеот pototot » 22 Авг 2007, 18:56

cha4kata написа:юКолеги моля за мнения по следният казус: Имам сделка при която родителите имат право на ползване върху апартамента който е собственост на дъщеря им. Нотариус ме посъветва те да направят отказ от право на ползване под формата на декларация пред посланик и след това да го впишем тук! Те направиха декларация пред посланика на BG и след това я заверих при нотариус в България след което я вписх в Нотариата. Наближава време за изповядване, но нотариуса който ми даде този съвет не работи с банката кредитор и отидох при друг нотариус работещ с банката, но той не признава вписания документ?!? Какво да правя???
Благодаря !

Правилно Ви е отказал вторият нотариус

Ако са BG граждани живеещи в чужбина то трябва Декларацията да се подпише от лице което има право на нотариални заверки (да притежава печат подобен на нотариусите) - Обикновено това е Консула на BG в сътветната страна. И това е достатъчно.

Декларазията трябва да е подписана ЛИЧНО от оторизираното лице (обикновено Консула). Някои Консули практикуват техен подчинен да подписва Документа с запетайка пред подписа, което не се признава от българските Нотариуси.
Последна промяна pototot на 22 Авг 2007, 21:45, променена общо 2 пъти
pototot
Нов потребител

Мнениеот sluncho » 22 Авг 2007, 20:49

Ами нотариалната заверка следва да се направи от посланика на БГ чужбина, не само да се изготви и подпише там..., а от Вашето изявление ставя ясно, че само са я подписали, но не и заверили в чужбина, а това сте направили Вие тук, което не е достатъчно и с право са Ви отказали! Освен това ще Ви трябва оригинал от декларацията с отбелязване на вписването да представите пред нотариуса, а не нотариално да заверите просто подписана декларация, която...кой пък Ви я вписа ???? :x :shock: :?:
sluncho
Младши потребител

Назад към Имотни казуси