начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Придобиване на имот по давност

Казуси за недвижими имоти

Придобиване на имот по давност

Мнениеот Villy_Anton » 12 Окт 2007, 21:52

Здравейте, имам един въпрос относно придобиването на имот по давност:
Има ли право снаха ми да поиска издаване на нотариален акт за придобиване на имот по давностно владеене в случай, че са живели заедно със сина ми в един от моите апартаменти в продължение на девет години като семейство, а от две години живее сама с децата тъй като сина ми замина за чужбина и в момента са в развод?
Villy_Anton
Нов потребител

Мнениеот karanedeff » 12 Окт 2007, 22:35

С всички документи при нотариус по местонахождение на имота
Негова е изключителната компетентност по тоя въпрос :!: :!: :!:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 13 Окт 2007, 11:35

Може да се снабди с нотариален акт, но не сама без сина. Въпросът е, че нотариалният акт не създава собствеността, а е свидетелство за такава до отмяната му. При обстоятелствената проверка все пак се проверява дали някой е претендирал и пречил по повод тяхното владение. Освен това, поначало обстоятелствена проверка за придобиване по давностно владение се прави обичайно десет години след смъртта на предишния собственик- наследодател и т.н. и т.н. Вариантите са разнообразни и различни, но като се има предвид, че се правят и далавери и фалшификации, проверете си при съдията по вписванията дали имотът е ваш. В с. Микре Ловешко кметът е продал над 1000 дка чужди ниви и в момента е следствен. Повечето от собствениците са разбрали от полицията, че земите им вече не са техни.
Ivailo5rov
Активен потребител

Назад към Имотни казуси