начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

помогнете

Казуси за недвижими имоти

помогнете

Мнениеот nina_123 » 07 Ное 2007, 14:30

Здравейте,
регистрирах се във Вашия форум, защото имам проблем на който не успях да намеря решение досега и Вие сте последната ми надежда.
И така: Преди два месеца си купих жилище с надеждата, че като дългогодишен притежател на лихвоточки ще успея с парите от тях да си върна част от заемите за имота. Обаче изненада! Оказва се, че нотариуската при която изповядах сделката е пропуснала да включи в нотариалния акт, че сделката се сключва по ЗУЖВГ....и т.н. За да ми изплатят лихвоточките от общината искат да се издаде допълнителен НА, който да е поправка на първия-по скоро да е упоменато "заветното изречение". Нотариуската категорично ми отказа, но ми обясни, че имала клиенти които били също в мойто положение и намерили нейни колеги, които издавали поправки. Нали разбирате абсурдното положение в което попаднах звъннах на два - три нотариуса, които ми отказаха, но в София са много - не мога да безпокоя хората наред още повече, че сделката не е изповядана при тях. Та, ако някой може да ми помогне да намеря нотариус, който да свърши работа нака да ми пише на nina_stefanova@abv.bg
Предварително благодаря на Всички!
nina_123
Нов потребител

Мнениеот razli4na » 07 Ное 2007, 15:16

nina_123, то нотариуси в Сф- бол, ама поправка може да извърши само нотариусът, изповядал сделката. Ако той откаже, можете да атакувате отказа пред съответния окръжен съд в 7- дневен срок. Така че, съветът ми е да искате с писмена молба да се извърши поправката, за да можете да атакувате отказа.
Друг е въпросът дали исканото от Вас може да се отрази с поправка.
Очевидно не сте ползвали адвокат, но сега е наложително.
razli4na
Активен потребител

Назад към Имотни казуси