начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

МЯСТО ДАДЕНО ЗА СТРОЕЖ

Казуси за недвижими имоти

МЯСТО ДАДЕНО ЗА СТРОЕЖ

Мнениеот VERJINIA » 13 Дек 2007, 22:49

Здравейте! Става въпрос за място върху което е имало къща. При бутане на къщата и въз основа на нейните граници е определен апартамента, с който трябва да се обещити собственика. Това става чрез решение на общината в далечната 1988г. със заповед, в която пише, че се дава общинско жилище до завършване на апартамента до ключ. Кооперацията е построена и в нея поне повече от 10 год живеят част от собствениците без акт 16, а конкретния апартамент стои в груб строеж. След като не е през фирма, а чрез общината, към кого и какво трябва да направя? Моля Ви, помогнете ми към кого да се обърна! Благодаря ВИ!
VERJINIA
Нов потребител

Мнениеот VERJINIA » 14 Дек 2007, 11:06

А можете ли да ме насочите какво точно да направя към общината? Самия кмет твърди, че трябва да се направи проект от собствениците, които на свои разноски да приключат нашия апартамент. И кой носи отговорност, че в тази кооперация живеят без акт 16? Благодаря!
VERJINIA
Нов потребител

Мнениеот VERJINIA » 14 Дек 2007, 12:07

КАКВО ОЗНАЧАВА СЪКРАЩЕНИЕТО ЖСК? ЩЕ ВЗЕМА ДОКУМЕНТА И ЩЕ ГО ПРОЧЕТА ОБСТОЙНО, ЗА ДА МОГА ДА ВИ ОТГОВОРЯ ПО- ОБСТОЙНО. И МОЖЕТЕ ЛИ ДА МЕ НАСОЧИТЕ КЪМ НЯКОЙ АДВОКАТ?
VERJINIA
Нов потребител

Мнениеот VERJINIA » 14 Дек 2007, 12:19

ВСЪЩНОСТ ИМА ДОКУМЕНТ ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО чл.3, 4, 5, 6 от ЗНО и заповед, в която пише, че ще ползва общинско жилище до построяване на жилището. чл. 7 и 13, ал.2 от Закона за наемите. чл.9 и 17, ал.3 от правилника за приложението му.
VERJINIA
Нов потребител

Назад към Имотни казуси