начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

земя

Казуси за недвижими имоти

земя

Мнениеот slavena1 » 22 Дек 2007, 16:50

Преди 2г.закупих къща и в последствие я дадох на предприемач срещу обезщетение.Прехвърлих му 5кв.м от земята за да си подготви документите по строежа и после така и не прехвърлихме останалите части от земята.В един момент се озовах с 95% от земята, на която плащам данъци, а доколкото разбирам това не ми дава почти никакви предимства пред останалите ми съседи, на които предприемача разпредели тези 5кв.м от земята.Не съм направила това с умисъл, а от незнание.Моля ви чистосърдечно- какво бихте ме посъветвали като юристи- да си задържа ли земята или да предложа на съседите ми да си я поделим пропорционално.Благодаря предварително на отзовалите се и ви желая весели празници.

P.S- Моля, ако някой ми отговори, да даде все пак своите аргументи в защита на мнението си.
slavena1
Нов потребител

Мнениеот noncleaner » 24 Дек 2007, 15:15

А има ли останало празно дворно място ?
noncleaner
Нов потребител

Мнениеот slavena1 » 24 Дек 2007, 19:06

Да има- реално кооперацията няма 100% застрояване върху земята- остана и доста голям вътрешен двор, върху който няма посторено нищо- просто си е циментиран.
slavena1
Нов потребител

Мнениеот slavena1 » 25 Дек 2007, 14:54

Благодаря на отзовалите се!!! Но доколкото съм запозната, това че притежавам 95% от земята, не ми дава кой знае какви права.Например мога ли да кажа- ей този заден двор е моя защото съм собственик на 95% от земята или пък да реша да си го ползвам изключително аз.Тъпо е- от една страна аз плащам данъците, от друга ако реша нещо да правя трябва да искам съгласието на останалите 5%.И ако те кажат- не- какво правя.Просто не мога да отсея преимуществата на ситуацията.Не бих искала и да господствам, но мисля че плащането на данъците години наред все пак би трябвало да има някакво значение.Хайде- весели празници!
slavena1
Нов потребител

Назад към Имотни казуси