начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Пълномощно от кмет

Казуси за недвижими имоти

Пълномощно от кмет

Мнениеот Kolektor » 22 Яну 2008, 23:45

:idea:
Последна промяна Kolektor на 04 Мар 2008, 22:14, променена общо 1 път
Kolektor
Нов потребител

Re: Пълномощно от кмет

Мнениеот sarbijanac » 23 Яну 2008, 00:12

Kolektor написа:.......ПИТАМ:1. Може ли без присъствието на дядо ми да се парафира пълномощно?; 2./ Може ли кмет на друго село и то което е в друг съдебен район да парафира пълномощно за продажба на имот?; 3./ Нотариусът как така без дядо ми е изповядал сделката само в присъствието на братовчедка ми, тъй като както казах той е прехвърлил 100% собственост, а както писах по-горе на майка ми и на леля ми дядо им е дарил преди около 20 години по 500 кв.м. идеални части от двора?; 5./ Братовчедка ми дали не е извършила и престъпление с тези си действия според нашето наказателно право?

Наистина ви трябва адвокат за това дело.като цяло не е сложно,но е обемно от гледна точка на процесуалните действия и доказването в хода на делото .С няколко думи и по въпросите:

1.Ако това е вярно,кметът е нарушил задълженията си по ЗННД,след като е допуснал заверка на подпис без лицето да го е положило пред него или поне да се е явило пред кмета и да потвърди при извършването на заверката положения подпис.Този факт подлежи на доказване в гражданския процес,кмета следва да бъде призован като свидетел.
Ако сте сигурни,че заверката е извършена при горните две хипотези-в отсъствието на дядо Ви,да можете да напишене жалба до съответната районна прокуратура.Пък какво ще се установи и какъв ще е изхода на досъдебното ,и евентуално съдебното производство не мога да кажа.Но съм запознат с подобен случай .И накрая за бившия зам.кмет производството по делото приключи със споразумение по чл.381 от НПК и съда му наложи глоба в много смешен размер.

2.Да-няма пречка пълномощното да се завери и на другия край на страната.Изискването е нотариалната сделка да се изповяда по местонахождение на недвижимия имот;

3.Ами нотариуса няма как да знае,че пълномощното е заверено при нарушения на ЗННД,както и дали такава в действителност е била волята на упълномощителя.Също така вероятно пред нотариуса не е представен нотариалния акт за прехвърлянето на идеалните части на майка Ви и леля Ви.Обърнете внимание дали в нотариалната преписка има заверени декларации по чл.264,ал.1 от ДОПК и по чл.25,ал.7 от ЗННД от името на дядо Ви.така или иначе ако се образува гражданско дело за унищожаване по реда на чл.26 от ЗЗД на този нотариален акт съда служебно ще изиска и приложи като доказателство нотариалното дело.

4.По последния въпрос не пиша коментар-сам можете да си отговорите. :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Re: Пълномощно от кмет

Мнениеот efiren » 23 Яну 2008, 07:59

sarbijanac написа: Наистина ви трябва адвокат за това дело.. :lol:

защото не можете да очаквате , че ще бъде решено във форума !
И всички тези истории трябва не да разкажете, а да ... докажете !...
efiren
Нов потребител

Назад към Имотни казуси