начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

възбрана

Казуси за недвижими имоти

възбрана

Мнениеот slance72 » 22 Яну 2008, 10:09

моля за вашето съдействие,моя възрастна родинна ще заминава за чужбина при децата си за повече от 6 месеца,притеснява се от това да не би по време на нейното отсъствие да се злоупотреби с правото й на собственост върху апартамента й- в центъра на софия е.може ли да предприемем някакви мерки за да не може имота й да се продаде,например тя сама да иска да се наложи възбрана на жилището й,която само тя да може да отмени,благодаря предварително за съдействието ви!
Хубав ден! :D
slance72
Младши потребител

Мнениеот punisher » 22 Яну 2008, 10:51

Е,това е най-голямата смешка,която чета толкова рано днес!!!
Аз бих ви препоръчала вашата възрастна роднина да си вземе документите,установяващи правото й на собственост и хубавичко да си ги скрие в джоба на полата.Ако е възможно и да ги заключи с катинар,след което да пусне ключа в морето. :D :D :D
punisher
Потребител

Мнениеот slance72 » 22 Яну 2008, 11:12

бих била благодарна ако просто не се смеете а дадете съвет
slance72
Младши потребител

Мнениеот slance72 » 22 Яну 2008, 11:13

или поне да кажете как да се защити от евентуални измами,знаете какво става постоянно
slance72
Младши потребител

Re: възбрана

Мнениеот kalahan » 22 Яну 2008, 21:05

slance72 написа:моля за вашето съдействие,моя възрастна родинна ще заминава за чужбина при децата си за повече от 6 месеца,притеснява се от това да не би по време на нейното отсъствие да се злоупотреби с правото й на собственост върху апартамента й- в центъра на софия е.може ли да предприемем някакви мерки за да не може имота й да се продаде,например тя сама да иска да се наложи възбрана на жилището й,която само тя да може да отмени,благодаря предварително за съдействието ви!
Хубав ден! :D

За възбраната-няма начин. Сори...
за злоупотребата с имота й в нейно отсъствие-ако визирате, че се страхува от имотна измама-това може да се случи (евентуално) дори да си е в апартамента. А ако визирате, че някой може да се настани в апартамента й и да го придобие по давност-ами да пусне наематели или някой роднина вътре. Ако е в София, аз с удоволствие бих се наел да й пазя апартамента за без пари :D ( и без това си търся нова квартира :wink: ), че и ежемесечни справки в Служба по вписванията ще й правя дали някой не й е продал имота :D :D :D Че и ремонти ще направя, ако се налага :D
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот chadel » 22 Яну 2008, 21:22

И аз влизам с оферта. Аз също мога да й го пазя, че и аз си търся нова квартира, съгласен съм да го пазя И възмездно:D . Ще пишем договор, ще го впишем биля :lol: и ше проверявам и аз всеки месец в СВ. Пък ако Калахан няма нищо против съжителство, тогава баба ти може да е съвсем спокойна, два юридически питбула ще й гарантират пълно спокойствие от имотни измами :D
chadel
Потребител

Мнениеот chadel » 22 Яну 2008, 21:36

И аз. И аз. Но да не забравяме, че в този си вид моята оферта е по-добра от твоята, защото е възмездна:)

Да не забравяме също така, че си правим в момента сметки без кръчмаря (бабата), но слънце 72, имай предвид, че офертата е сериозна.
chadel
Потребител

Мнениеот kalahan » 22 Яну 2008, 22:05

Добре де, и аз съм съгласен и възмездно (пробвах се безвъзмездно, но щом има конкуренция, явно ще има и наддаване :D )
Моята оферта засега е 100 лв. месечно за целия апартамент (ама хич не съм нахален). Кой ще предложи повече :D
п.п. И моята оферта е сериозна...стига да е в София и да не е по-близо до Пазарджик, отколкото до центъра :wink:
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот Karakochev » 22 Яну 2008, 22:22

Реституты тоже плочут;)))

Бъзик, бъзик , ама като се върне жената може да завари някой добросъвестен владелец в имота си;)))
Karakochev
Потребител

Мнениеот slance72 » 22 Яну 2008, 23:14

радвам се че имате добро чувство за хумор,особено двата юридически питбула,благодаря за отделеното време,но оставам с болката,че приемате споделеното от хората,които са лаици в сферата,в която вие работите,за начин за развеселяване,не съвсем тактичен обаче.Защото освен това,че възбрана е неприложима в случая с жилищего на моята близка,и то доста присмехулно поднесено,не се коментира нещо разумно като вариант или съвет.Благодаря все пак и приятна вечер.
slance72
Младши потребител

Мнениеот kalahan » 22 Яну 2008, 23:19

Извинявайте, ако съм Ви засегнал. Не съм имал нищо лошо предвид. Не приемайте нещата чак толкова насериозно де. Просто възбраната има съвсем друга функция. Правото не е всемогъщо и не може да се ползва за всевъзможни неща. А и мисля, че все пак получихте някакъв отговор. Тук има достатъчно "люти" съфорумци, които с радост биха Ви "подлютили" доста по-солидно.
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот chadel » 23 Яну 2008, 16:38

Хехе, така е колежке, права сте, права сте :D

Само, че какво ще каже "вашия" (по Ваши изказвания във форума :) ) относно идеята? :oops: :P
chadel
Потребител

Мнениеот slance72 » 23 Яну 2008, 19:04

здравейте,влязох във форума да проверя все пак дари някой друг не е предложил нещо по практично,и се радвам че юристите сте с такова страхотно чувство за хумор,искам да кажа че на никого не се сърдя и не приемам лично казаното от Вас- но като ти е на зор и роднината ти не е първа младост......Не допусках че един апартамент в центъра на София ще събуди такъв интерес и ще ви даде повод дори и за забежки,па макар и на думи.Вярвяйте ми,ако можех дях да завърша право,областта в която работя и тя е на ниво,но.....Бабата,както вие ий казвате,удар ще получи ако влезе наемател в дома й- тя е стара аристоркратка и кой ще й сасе гаранция че ще й опази антиките там,сериозно говоря....Аз не се наемам :) :) :) :)
slance72
Младши потребител

Мнениеот stefanbg » 23 Яну 2008, 19:16

Няма за какво да се притеснява бабето, освен от юристи готови да помогнат
stefanbg
Нов потребител

Мнениеот gudio » 23 Яну 2008, 20:24

:lol: Това с искане да се впише "възбрана" съм го виждал още като стажант в държавния нотариат - идваха разни баби и се караха с Чайка Бележкова, че не можело, как така не може ?!
:twisted:
:idea: Да си впише бабата една ипотека за 1 000 000 евро например, ако е готова да плати разноските... ипотеката във Ваша полза :wink: Пък после ще заверите нотариално и съгласие от Вас за заличаването й с изявление, че заемът е върнат изцяло, и тя ще си го вземе това съгласие в джоба и да пътува по света, колкото си ще :lol: Ако някой нещо "врътне" имота - Вие ще си извадите изп. лист е ще поискате да се продаде - поне да му се вземе цената, ако не стане нищо с оборване на имотната измама в съда.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот chadel » 23 Яну 2008, 21:26

..
Последна промяна chadel на 24 Яну 2008, 15:06, променена общо 1 път
chadel
Потребител

Мнениеот gudio » 23 Яну 2008, 22:51

На практика не може да стане "оригинерно" - никой няма да му завери молбата-декларация за обст. проверка току-така, а ако ипотеката е за заем с падеж след 8 г. например ? Вписването има действие 10 г., вземането няма да се погаси още 5 г. след падежа, ще се поднови вписването... Собственикът може да "изостави имота", но той си остава обременен с "ипотечно право", което няма причини да се погаси само защото някой друг владее имота :roll: Нали уж "следва имота" ипотеката, в чиито и ръце да премине той.
Аватар
gudio
Активен потребител

Назад към Имотни казуси