начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Въпроси свързани със земеделските земи

Казуси за недвижими имоти

Въпроси свързани със земеделските земи

Мнениеот slandi » 27 Яну 2008, 01:50

Здравейте! Имам няколко въпроса и се надявам да се намери някой който да ми отговори.
1. Какво ознчава категорията на земята? (изразена в цифри, срещала съм от 1 до 9)
2. Има ли в действителност такъв закон според който частна земеделска земя която не се ползва да се превръща автоматично в общинска през 2009г.??
3. Къде да намеря инфо за реалните цени в момента на декар, срещала съм от 100 лева до 1500 долара на декар!? А пък от миналата година дори по 10-15 лева на декар!
slandi
Нов потребител

Мнениеот stupy » 27 Яну 2008, 16:03

Земеделската земя в България е разпределена в 10 категории, според качеството и продуктивността на почвите и съответните агрометеорологични характеристики на района. Обикновено зависи от типа на почвата, местоположението, поливна или не и т.н.
По вторият Ви върос , аз лично не съм срещала такава разпоредба. Ако изобщо не е заявена за възстановяване в поземлените комисии и сега общински служби "Земеделие и гори" до 12.05.2007 г. земята става общинска собственост и ако собствениците искат да възстановят земите си, ще трябва да ги закупят от общината.
А колкото до третият Ви въпрос отново цените зависят от това, къде се намира земеделската земя, също и от категорията , но важно място заема и търсенето
http://law.dir.bg/reference.php?f=ntpczz-8
но не мога да потвърдя дали изобщо се спазват въпросните цени
stupy
Младши потребител

Назад към Имотни казуси