начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Моля за мнение

Казуси за недвижими имоти

Моля за мнение

Мнениеот pocoloco_bg » 05 Фев 2008, 18:54

Става въпрос за възстановен имот през 1993 г. Питането ми е следното: Кой се счита за наследник ? Нека обясня от къде идва цялото ми объркване. Аз не съм адвокат, а иконосмист и знанията са ми ограничени. Аз си мислех, че имота ще бъде възстановен на децата на собственика на имота, а после и на техните деца. Адвокат ме посаветва, че може да греша. Та собственика на имота имал 3 деца и 3-мата умрели. 1-вото дете няма насленици, 2-рото има 2- ма сина, 3-тото 1 дъщеря. Адвоката ми каза, че 2-мата сина и 1-та дъщеря ще получат по 33% всеки, затова защото били живи през 1993 и се считали за пулноправни наследници. Аз си мислех, че 2-мата сина получават по 25% а дъщерята 50%. Аз ли трабва да чета повече- вие ми кажете.
pocoloco_bg
Нов потребител

Мнениеот pocoloco_bg » 06 Фев 2008, 12:22

Така като чета закона излиза, че съм прав. 3-мата му наследниците /деца/ получават по равна част без значение, че са умрели при възникване на действието /възстановяването на имота/. И съответно техните наследници като низходящи по нататък .
pocoloco_bg
Нов потребител

Назад към Имотни казуси