начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Моля разтълкувайте

Казуси за недвижими имоти

Моля разтълкувайте

Мнениеот aseim2 » 11 Мар 2008, 23:23

Получих СЪОБЩЕНИЕ от съдия изпълнител:
Първият лист е до предишният собственик, който не живее тук вече от година и ми е продал апартамента тогава но явно не си е сменил още адреса:
Във връзка с горепосоченото дело (дело за възбрана поради неплащане на вноски по кредита му) Ви уведомявам, че ако не погасите дължащите се във връзка с процеса такси и разноски ще пристъпя към принудително изпълнение, чрез извършването на ОПИС И ОЦЕНКА на възбранения недвижим имот (еди кога си) а именно: апартамент (еди кой си).

Втория лист, който получих е до мен:
С оглед на обстоятелството че сте преобретатели на възбранен по изпълнително дело (еди кое си) недвижим имот, а именно (еди кой си имот) и с оглед непогасяване от страна на длъжника дължащите се във връзка с процеса такси и разноски, Ви уведомявам, че на осн.чл.483 и сл.ГПК ще пристъпя към ОПИС И ОЦЕНКА на имота (еди кога си) следва да осигурите достъп.
В случай на неоказване на съдействие ще бъде разпоредено на осн. чл. 431, ал.1 от ГПК принудително отваряне на процесния имот с произтичащите от това за вас негативни последици.

Имота е купен с ипотека от банка, проверен 10 години назад за тежести, няма такива.
Възбраната наложена е била поради неплащане на вноски на тогавашната му ипотека на бившия собственик. След това тази възбрана е вдигната, след като моята банка е погасила ипотеката му. И моята ипотека става първа.
Под такси и разноски се има предвид че бившият собственик не е платил таксите по делото ли? Това не би трябвало да са много пари. Защо тогава се ОПИСВА И ОЦЕНЯВА имота ми?
aseim2
Нов потребител

Re: Моля разтълкувайте

Мнениеот Martini_Bianco » 12 Мар 2008, 00:22

aseim2 написа:Под такси и разноски се има предвид че бившият собственик не е платил таксите по делото ли? Това не би трябвало да са много пари. Защо тогава се ОПИСВА И ОЦЕНЯВА имота ми?

Колкото и пари да са, като не са платени, ако няма срещу какви по - удобни активи да се насочи принудителното изпълнение, не пречи и срещу жилище.
Не ми го побира главата, как така хем сте проверил имота 10 години назад за "тежести", хем се оказва, че върху него е имало вписана възбрана за разноски.
Едно от двете явно не е вярно.
Изяснете си случая и, ако наистина има възбрана върху имота, която е вписана преди да закупите имота, ПЛАТЕТЕ разноските, за да си спасите жилището и после търсете длъжника.
Martini_Bianco
Младши потребител

Мнениеот aseim2 » 12 Мар 2008, 00:54

Martini_Bianco, много благодаря за отговора.
Жилището е проверено 10 години назад за тежести от банката, която на мен ми отпусна кредит за да го купя и погаси предната ипотека на предишният собственик.
Банката от която съм взел кредит е с първа по ред ипотека в момента, мисля че от там надали ще се прецакат да дадат кредит за имот, който има каквато и да е възбрана. Или?

Със сигурност първо ще платя тези (не знам каква сума е) разноски и такси и после ще видя как ще търся предния собственик. Колко ли голяма би могла да е сумата, има ли някой представа?
aseim2
Нов потребител

Мнениеот barri » 12 Мар 2008, 11:33

обърнете се към съдия-изпълнителя.....и ......................., а не сте потърсили човека да ви обясни за какви разноски става дума и в какъв размер са те...все пак става дума за имота ви.... ......................... .
barri
Потребител

Назад към Имотни казуси