начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Отчуждено дворно място по чл.19-Спешно моля зя помощ

Казуси за недвижими имоти

Отчуждено дворно място по чл.19-Спешно моля зя помощ

Мнениеот Antje » 26 Мар 2008, 02:13

Благодаря предварително на всеки които ми отговори тъи като не съм юрист но се нуждая от вашите отговори спешно.
Казусът е следният:
Дворно място с къща в село ,получено като дарение през 1980 г. има наториален акт и скица която е издаена през 1990г.
По не знам по какви нормативни актове или закони го изключват от регулация и го водят земя по чл.19 .От общината не са уведомили собственика че са променили статута на имота за да обжалва в законният срок.
След молба за индефицация на имота издават скица на празно място без къща ,,земя по чл.19 от зспзз от 2005 г.
От земеделие и гори юрист-консулът казва да се подаде молба до поземлената комисия за до доиде лицензирана фирма да заснеме къщата и след това какво следва не знам.
Благодаря още веднъж.
Antje
Нов потребител

Мнениеот Melly » 26 Мар 2008, 03:41

Добре би било, ако подадете малко повече информация, относно следното: Вашият дарител как е придобил собствеността върху имота? Към кой момент къщата е съществувала? -преди дарението или след това. В нотариалния акт описана ли е и сградата, или ви даряват само празно дворно място? В скицата, която казвате че притежавате от 1990, нанесена ли е къщата? Заявен ли е имота в данъчната служба и плащате ли данък за сграда и земя?
Притеснението ви е разбираемо, но за да ви се помогне е необходим един определен минимум от данни. Не че с въпросите си изчерпах питането, но все пак.., нужно е малко повече. Всякакви съвети по-скоро ще ви объркат.
Аватар
Melly
Старши потребител

Antje

Мнениеот Antje » 26 Мар 2008, 12:39

Melly
дарението е направено от бащата собственик на дворното място с къщата,която е придобил от своят баща като наследство,и го дарява на единствената си дъщеря ,която е единствен наследник.Къщата е вписана в наториалните актове и е строена около 1943 г но е узаконена около 1974 г.На скицата която е от 1990 година къщата е нанесена и стопанските построики също.Имотът е заевен в даначните служба и е плащано данък сграда и земя през всичките години до 2007,за тази година още не е платено.
Благодаря Ви много и ако се нуждаете от повече информация,напишете ми ,ще Ви отговоря.
Поздрави и приятен ден Ви желая.
Antje
Antje
Нов потребител

Назад към Имотни казуси