начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Помощ за наследство от Канада

Казуси за недвижими имоти

Помощ за наследство от Канада

Мнениеот pushkin » 02 Май 2008, 20:16

Здравейте, надявам се да ми дадете съвет. Благодаря Ви предварително. 1928г Дядо ми е заминал за Канада тук тук е оставил жена и 4 деца. В Канада се жени повторно. Починал е 1964г. Съпругата му от Канада изпраща документи за наследство което е оставил. Предвид обстоятелствата през тези години никой от наследниците не е могъл да вземе това наследство. Моля дайте ми съвет към кой /Български или Канадски власти/ трябва да се обърна за да си получим наследството.
pushkin
Нов потребител

Мнениеот arabela » 03 Май 2008, 00:33

Можете да се срещнете с канадския консул в София идва мисля 2 пъти в месеца.Адресът е София, ул. Московска /в сградата на Представителството на Европ. комисия/ има огромна табала на Представителството -/ съжалявам не си спомням номера/.
Успех!
arabela
Потребител

Re: Помощ за наследство от Канада

Мнениеот diaida » 04 Май 2008, 14:33

pushkin написа:Здравейте, надявам се да ми дадете съвет. Благодаря Ви предварително. 1928г Дядо ми е заминал за Канада тук тук е оставил жена и 4 деца. В Канада се жени повторно. Починал е 1964г. Съпругата му от Канада изпраща документи за наследство което е оставил. Предвид обстоятелствата през тези години никой от наследниците не е могъл да вземе това наследство. Моля дайте ми съвет към кой /Български или Канадски власти/ трябва да се обърна за да си получим наследството.

В случая това касае канадските власти и би трябвало да се съобразите с тяхното законодателство. Поровете се в интернет и намерете българин практикуващ като адвокат в Канада - срещала съм подобни ... Консулството в случая ще ви посъветва същото, най-много да ви насочи към подобен адвокат, това все пак е въпрос от частно правен характер. Много зависи и в коя част на Канада е наследството. Има голяма разлика в законодателствата на различните провинции. Със сигурност ще ви трябва от България Удостоверение за родствени връзки с починалия ваш роднина. Моят съвет е да потърсите канадски адвокат (по възможност от български произход).
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Назад към Имотни казуси