начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Документи за продажба на земя

Казуси за недвижими имоти

Документи за продажба на земя

Мнениеот azdesi » 02 Авг 2010, 10:07

Здравейте,
Баща ми има земедески земи в района на гр.Брегово/Видинска област/. 60 дка общи с брат му и 14 наследство от майка му/имат различни майки/. Документите, които има са удоствоверение за наследници/след смъртта на дядо ми /, опис на общите имоти с чичо ми, скици на две от нивите, данъчни декларации. Не е правена делба, няма нотариални актове. Къде трябва да се извадят документите/в гр.Брегово или във Видин /? Какви други документи трябва да се подготвят, за да може да се пристъпи към продажба?
azdesi
Младши потребител

Re: Документи за продажба на земя

Мнениеот DEKAH » 02 Авг 2010, 20:13

Трябват ви

1. Решение на поземлена комисия за възстановяване на имотите./Вади се от Поземлена комисия в града/
2. Удостоверения за наследници на лицето, което се води собственик. /Издават се от там, където е починало лицето. Трабва да са издадени в дните преди сделката/
3. Скици на имотите./Вадят се от поземлена комисия в града. Трябва да са нови - имат срок на валидност 6м./
4. Удостоверения за данъчни оценки. - /Вадят се от данъчната служба на общината, където са имотите. Вадят се всяка календарна година и важат до края и/
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 02 Авг 2010, 20:34

Такаааааа, и ако са реституирани проблемацията става пълна ако не са вписани в АВ- СВ гр. Видин( а те твърде често не са, защото българинът е завършен образ на акуратния човек).
Имате проблем защото от ПК, преди години, са издавали Р само в един екземпляр....и по преписките няма втори съхранен( някъде има и изключения от правилото). Ако ви пуснат ново от системата, то същото вече ще е с нова дата, нов състав на комисията и прочее...( някъде съдилищата го приемат, според мен е повече от спорен момента заради АПК)

Но, както казах- акуратност към личните дела е типична българска черта.

п.п. За да ви издадат удостоверения за данъчна оценка ще ви е нужно удостоверение за отстояния, което ще получите от кадастъра.
В Брегово имат ОС " Земеделие", но си нямали съд, ерго и АВ.
Ще се пътува по линията Брегово- Видин, няма как.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот azdesi » 03 Авг 2010, 10:48

Благодаря!
azdesi
Младши потребител

Назад към Имотни казуси