начало

Търси се граждански съдия за член на КАК Търси се граждански съдия за член на КАК

Бременни наематели ?!? Помощ...

Казуси за недвижими имоти

Бременни наематели ?!? Помощ...

Мнениеот babi4ka » 18 Фев 2011, 19:54

Здравейте, през юли месец отдадох апартамента си под наем на момче и момиче, срокът в договора е за една година. Вчера от странични хора разбрах, че момичето е бременно. Моля кажете ми, има ли някакви пречки да прекратя договора в датата на изтичане, или те като родители вече с бебе ще имат някакви преференции?
babi4ka
Младши потребител

Re: Бременни наематели ?!? Помощ...

Мнениеот ivan_lawyer » 18 Фев 2011, 20:09

Няма вече такова ограничение.

Навремето имаше Закон за наемните отношения, но сега е отменен.

Няма да могат да осуетят прекратяването на договора.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Фев 2011, 20:16

:D Ужас, отглеждат термити в дървената ми къщичка... Помощ... :D Дишайте спокойно, не са нужни толкова препинателни знаци, намат "преференции".
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот babi4ka » 19 Фев 2011, 20:27

Благодаря на всички! Успокоихте ме, сега остава само съвестта ми, с нея не знам как да се оправя :D
babi4ka
Младши потребител

Мнениеот kuzdov » 19 Фев 2011, 20:51

И какъв зор Ви е напънал, та искате да изгоните хората? Тая работа от комунизма дето си я спомняте, отдавна вече не съществува. Нищо не ви заплашва, дори и момичето да роди и да си отглеждат детето в безценното Ви апартаментче.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот babi4ka » 21 Фев 2011, 09:14

Г-н Kuzdov, не ме е напъвал зор, запитах, защото просто не знам в момента какво да правя - дойдох на село да гледам майка си, изгледах я, но сега не знам дали ще мога съвсем сама да се оправям тук, на село. Може би ще успея, надявам се, и няма да притеснявам хората, нямам нищо против това още неродено детенце, а то какво ще стане с него-още от началото някой да не го иска....Между другото имам още един въпрос, може би трябва да го пусна отделно, но да запитам - къде мога да прочета нещо за условията за приемане в старчески дом? Някакъв закон?
babi4ka
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 21 Фев 2011, 09:30

до-babi4ka Е как може да споменето това нещо ако някой не го иска, нямам идея на къде биете , но явно сте си само за село и там на нивата да копате с мотика 8 номер.Сигурно ще им вадите душите на това младо семейство и да Ви плащат да живеете в тоя старчески дом ,щом питате за закон
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Имотни казуси