начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Издаване на удостоверение за наследници

Казуси за недвижими имоти

Издаване на удостоверение за наследници

Мнениеот hrist » 02 Май 2011, 14:22

Здравейте,

Имам проблем при издаване на удостоверение за наследници. Майка ми, която беше СРЪБСКИ гражданин, почина миналата година. В ЕСГРАОН казаха че ще издадат удостоверение за наследници САМО ако им се предостави подобен документ, издаден в Сърбия, в който са написани наследници, ако има/няма такива. Обърнах се към Външно министерство за съдействие при издаването на този документ. Отговорът от тяхна страна беше че наследниците трябва да идат в Сърбия в съответния град и съд и от съда ще се издаде съдебна бележка за наследници, но не беше уточнена процедурата, която трябва се изпълни. в какъв съд се ходи , какви документи трябва да се приложат, как се наричат документите/формулярите, които трябва да се попълнят в Сърбия, колко трае процедурата, трябва ли ни адвокат....Не мога просто да ида където и да било да кажа на служителите да ми издадат документи незнайно какви и между другото да вземат да попълнат необходимите заявления, молби... т.к. не зная сръбски език.
Подчертавам , че не търся никакво наследство в Сърбия. Удостоверението за наследници ми трябва за уреждане на имуществени въпроси в България

Ако някой се сблъсквал с подобни проблеми ще съм много благодарна за всяка помощ

Благодаря предварително
hrist
Нов потребител

Назад към Имотни казуси