начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Как да прекратя или анулирам договор за наем

Казуси за недвижими имоти

Как да прекратя или анулирам договор за наем

Мнениеот ellie33 » 06 Ное 2009, 11:03

Здравейте .
Имам сключен договор за наем от 13. 11 2003 г, който е абсолютно неизгоден за мен
Става въпрос че когато го подписвах отношенията с наемателката ни бяха много близки Аз бях прятелка (в последсвие снаха за около 2 години и половина)на синът на наемателката И поради тази причина слючих договор за 5 години при условия на вазмездно ползване без наем И такъв не съм и получавала за тези 5 години Миналата година около дата 28 .10.2008 изпратих писменно предизвестие за освобождаване на апартамента, но за съжаление без обратна разписка И след като не полуичх отговор, изпратих упалномощено от мен лице ( аз не живея в България)
Да отиде до апартамента и да им занесе копие от предизвестието както и да ги предупреди устно Да, обаче се оказа че те категорично отказват да се изнесат ,защото има точка в договора в която е записано че договора се подновява автоматично при сщите уловия ,ако аз не пожелая да го прекратя след истичане на срока .Да аз се опитах ,включително направих и нотариална покана със записан в нея срок за напускане Заведох дело на правно основание чл.233 ал1от ЗЗД и бързо производство чл.310 т . 2 от ГКП Но за сажеление съдът охварли иска ми като се позовава на това че не се доказва дали предизвестието ми е получено Кажете ми какв е начина да махна тази жена от собственоста ми По договор тя си е абсолютно изрядна плаща си всички текущи разходи ,но не плаща наем И моето желание е тя да освободи жилището а не да плаща наем
ellie33
Младши потребител

Re: Как да прекратя или анулирам договор за наем

Мнениеот REVOLUTION » 06 Ное 2009, 11:17

Щом наемателя не си плаща уговорения в договора наем имате право да развалите договора и да искате да освободят апартамента.След като нищо не са плащали , нямат разписки с който да го докажат , вероятността да проведете с успех иска си са много големи.Можете да съедините с горния иск и иска за заплащане на дължимия Ви наем за 3 години назад(грубо казано).Ангажирайте си адвокат , който да заведе иска и да Ви представлява в съдебното дело и действайте.Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот usra_ovcova » 06 Ное 2009, 13:05

ellie33 написа:Здравейте .
Имам сключен договор за наем от 13. 11 2003 г, който е абсолютно неизгоден за мен
Става въпрос че когато го подписвах отношенията с наемателката ни бяха много близки Аз бях прятелка (в последсвие снаха за около 2 години и половина)на синът на наемателката И поради тази причина слючих договор за 5 години при условия на вазмездно ползване без наем И такъв не съм и получавала за тези 5 години Миналата година около дата 28 .10.2008 изпратих писменно предизвестие за освобождаване на апартамента, но за съжаление без обратна разписка И след като не полуичх отговор, изпратих упалномощено от мен лице ( аз не живея в България)
Да отиде до апартамента и да им занесе копие от предизвестието както и да ги предупреди устно Да, обаче се оказа че те категорично отказват да се изнесат ,защото има точка в договора в която е записано че договора се подновява автоматично при сщите уловия ,ако аз не пожелая да го прекратя след истичане на срока .Да аз се опитах ,включително направих и нотариална покана със записан в нея срок за напускане Заведох дело на правно основание чл.233 ал1от ЗЗД и бързо производство чл.310 т . 2 от ГКП Но за сажеление съдът охварли иска ми като се позовава на това че не се доказва дали предизвестието ми е получено Кажете ми какв е начина да махна тази жена от собственоста ми По договор тя си е абсолютно изрядна плаща си всички текущи разходи ,но не плаща наем И моето желание е тя да освободи жилището а не да плаща наем

как така възмездно ползване без наем? Революшън е прав за процедурата,но възмездно ползване без наем!
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот ellie33 » 06 Ное 2009, 18:53

Това е проблема защото в т.1 от договора " Наемодателя предоставяна Наемателите за временно и възмездно ползване апартамент.......................,като помещенията се ползват за живеене , а наемателите се задължават да заплащат уговорената между страните цена"
Но цена в договора не е спомената и аз никога не сам взимала пари Но тази глупава точка от договора довежда съдията до извода че аз Може и да сам взимала
ellie33
Младши потребител

Мнениеот v7777 » 07 Ное 2009, 13:48

Уважаема госпожо,
Докато не се запознаем със съответните документи, които притежавате, както и със съдебното решение - трудно може да Ви се предостави категоричен отговор.
v7777
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 13 Май 2011, 12:15

ellie33 не сте си включили опцията да получавате лични съобщения и затова не мога да Ви отговоря.Оправете си настройките и ми пишете и ще Ви отговоря.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 13 Май 2011, 12:36

Според мен има шансове за успех едно такова дело, щом има писмен договор, има и изпратена нотариална покана за освобождаване на жилището. Ако не е записана цена, е трудно да се установи каква сума за наем е била дължима, но в крайна сметка е важно, какъв резултат се цели от Вас с иницииране на делото, доколкото разбрах проблемът не е в дължимия наем, а в напускане на жилището, прекратяване на договора.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Имотни казуси