начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Сменя ли се предназначението при Къща за гости

Казуси за недвижими имоти

Сменя ли се предназначението при Къща за гости

Мнениеот amazonka » 19 Авг 2011, 19:48

Здравейте, имам стара къща която искам да я ползвам за къща за гости. Според наредбата, къща за гости не е хотел, това е къща в която живеят собствениците и делят общи помещения и двор с гостите. Според мен няма промяна на предназначението.
Прочетох Наредба № 3 от 28 април 2005 г. за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри, но не виждам друго освен да е от смесен тип, но кой тип е смесен?

Според вас има ли смяна на предназначение?
amazonka
Младши потребител

Re: Сменя ли се предназначението при Къща за гости

Мнениеот via_victoria » 19 Авг 2011, 21:17

Налага ли Ви се да правите някакви вътрешни преустройства и отговаряте ли на НАРЕДБА ЗА КАТЕГОРИЗИРАНЕ НА СРЕДСТВАТА ЗА ПОДСЛОН, МЕСТАТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ И ЗАВЕДЕНИЯТА ЗА ХРАНЕНЕ И РАЗВЛЕЧЕНИЯ?
via_victoria
Потребител

Мнениеот amazonka » 19 Авг 2011, 21:55

Всички преустройства не засягат конструкцията. Да, отговаря на наредбата за категоризация, къща една до 2 звезди, още повече, че е възрожденска къща ( строена преди 1930 в стил на старите къщи, с кал и каменни основи) и при тях има изключения.

Въпросът ми е по-скоро принципен, тъй като ако има промяна на предназначение, обекта се тълкува като нов строеж и за тази стара къщица трябва да направя всички проекти по всички специалности, което ми звучи абсурдно при популярността на този вид настаняване и семействата, които го предлагат. Едва ли могат да си избият парите с няколкото стаи които дават под наем. Да не говорим, че тези старикъщи за нищо на света не отговарят на новите изисквания и проектите никога няма да бъдат одобрени.
amazonka
Младши потребител

Мнениеот zelen » 21 Авг 2011, 22:22

amazonka написа:Здравейте ... Според вас има ли смяна на предназначение?

Здравейте, но ви станаха повечко въпросите.
Принципно трябва де се обърнете към правен консултант, който да консултира не само Вас, но и евентуалните проектанти, надзор, гл. архитект и пр. :!:
zelen
Потребител

Мнениеот amazonka » 22 Авг 2011, 18:22

Гл. архитект няма да чуе доводи на някакъв си консултант. Но исках да чуя хора, които знаят или са се сблъсквали с казуса. За сега се разбрахме, че няма промяна на предназначение, дано темата е в полза на други, които се изправят пред същия казус в бъдеще.
amazonka
Младши потребител

Назад към Имотни казуси