Бих искал да знам, дали съществуват някакви рискове, ако една и съща фирма притежва и отдава под наем даден недвижим имот. Питам тук, защото се консултирах вече с двама адвокати, които ми казаха, че има известни рискове, но не ми казаха нищо конкретно.
Благодаря предварително за всякакви отговори!
- Дата и час: 10 Фев 2025, 15:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Рискове за фирмен имот?
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Въпросът ви е повече от неясен. Затова надали ще се намери някой да ви отговори.
Естествено, че собственикът на даден недвижим имот (бил той и фирма) може да го отдава под наем, кой друг ако не самия собственик?!![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Естествено, че собственикът на даден недвижим имот (бил той и фирма) може да го отдава под наем, кой друг ако не самия собственик?!
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Всичко, от което се нуждаеш, е любов.
- zvezda
- Потребител
Явно не съм се изразил правилно. Не става въпро за правото фирмата да отдава под наем. И при двете консултации бях посъветван, да разделя притежаването на имота от управлението му- в смисъл една фирма да го притежава, а друга, също моя, да го управлява с договор за управление. За това питам, какви са конкретните причини да се разделя притежаването от управлението и какви рискове носи съчетаването на двете дейности в една фирма?
- Brain
- Младши потребител
Каква е идеята на подобно упражнение?
Аз не виждам смисъл да вкарвате фирма посредник, особено и тя като е ваша... свързани лица и ала бала отклонения от данъчното облагане...
Аз не виждам смисъл да вкарвате фирма посредник, особено и тя като е ваша... свързани лица и ала бала отклонения от данъчното облагане...
- prnedev
- Активен потребител
Явно си говорим за данъци
Задайте си коректно въпроса. Кажете каква Ви е целта и може да Ви се отговори.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- zoom
- Потребител
Не става въпро за данъци- и двата случая приходите ще се облагат по един начин. Всички, с които съм се консултирал, ме съветват, че е добре да има една фирма- "бушон". Само дето така и не ми стана ясно какво може да се обърка, че да имам нужда от "бушон".
Щом никой не се сеща явно действително няма голяма нужда да се правят тези еквилибристики.![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Щом никой не се сеща явно действително няма голяма нужда да се правят тези еквилибристики.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- Brain
- Младши потребител
Най-добре поискайте от адвокатите си да ви обяснят каква им е идеята, а не да карате колегите да гадаят и да си играем на "Топло и студено".
Поздрави!!
Поздрави!!
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
Точно това и направих и пак не получих конкретни отговори- било свързано с нещо такова, че ЕООД-то отговаряло с до 5000лв, ама за какво отговаря, пред кого отговаря- нищо конкретно. Явно искат да се презастраховат. Аз лично за себе си реших въпроса.
Благодаря на всички за отговорите!
Благодаря на всички за отговорите!
- Brain
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|