начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Промяна на ПУП?

Казуси за недвижими имоти

Промяна на ПУП?

Мнениеот rumi63 » 11 Авг 2007, 14:46

Здравейте! В съсобствен парцел съм,като по действащия план имам право на строеж на калкан до 10 м. Съседът ми иска промяна на плана,за да строи до 15 м.пуснахме молба за промяна и те разрешиха такава процедура. Въпросът ми е следният: може ли съседът ми без мен да изготви ИПРЗ,в който да ме лишат от строително петно за сметка на него,без моя подпис или без да ме уведомят,че това е направено?Ако вече е поръчал изработката на такъв ИПРЗ,то може ли той да се внесе в общината без моето одобрение?Общината известява ли писменно страните,че е направена промяна?Може ли да се направи такава промяна без да се уведомят съседите?
rumi63
Нов потребител

Мнениеот Julyan » 14 Авг 2007, 11:10

Не разбирам съвсем добре въпроса ти. Искаш да попиташ, дали промяната на ПУП, която се отнася до УПИ, съседен на твоя може да те лиши от право да строиш в собствения си УПИ?
Ако се прави промяна на ПУП, която засяга и теб /т.е. твой собствен УПИ/ ти си заинтересована страна и следва да бъдеш уведомявана и за процедурата в общината и за крайният акт, имаш право да обжалваш заповедта за изменение на ПУП, който те засяга.
Julyan
Потребител

Назад към Имотни казуси