начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Къде да проверя?

Казуси за недвижими имоти

Къде да проверя?

Мнениеот vavava » 14 Авг 2007, 09:29

Здравейте, в Удостоверението за вещни тежести излиза наличие на договорна ипотека. От шефовете обаче твърдят , че тя е заличена. Възмовно ли е от службата където изготвят удостоверението да са допуснали грешка? Къде има някакъв източник от който да видя дали има или не такава ипотека?
Благодаря,
vavava
Младши потребител

Мнениеот vavava » 14 Авг 2007, 09:46

Благодаря Ви за отговора, но те твърдят , че е заличена. Имало съгласие от банката кредитир и съответните процедури по заличаването в последствие. Ще съм Ви благодарна , ако ми посочите място от което да вида дали съществува наличие на такава ипотека?
vavava
Младши потребител

Мнениеот zveti1980 » 14 Авг 2007, 10:48

Напълно е възможно да има грешка в Удостоверението, но според мен молбата за заличаване е оставена без движение, поради някаква нередност в същата. Случва се много често, а този който е входирал молбата няма как да разбере, ако сам не отиде да провери дали заличаването е "минало". Идете и направете устна справка в Служба по вписванив на база, на която ще разберете, какво е положението. Ако и на тази справка се окаже, че не е заличена е необходимо да се мине отново по старата процедура, т.е. молба-съгласие за заличаване /нот.заверена/ се входира в СВ.
zveti1980
Младши потребител

Назад към Имотни казуси