начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Нотариален акт на дворно място!

Казуси за недвижими имоти

Нотариален акт на дворно място!

Мнениеот iren123456 » 24 Авг 2007, 16:08

Искаме да си извадим нотариален акт на дворно място/регулирано/, подготвихме всички документи, скици , удостоверения за наследници, имотни декларации и най-накрая данъчна оценка. Общината иска да ни го продаде за 50 000 лв. Къщата върху това място е строена 1948 година. Има строителна линия, и нотариален акт.
Има ли начин да се извади нотариален акт за дворното място при условие, че е ползвано 50 и повече години?
И каква трябва да е следващата стъпка.
Благодяря за отговорите.
iren123456
Младши потребител

Мнениеот iren123456 » 24 Авг 2007, 16:40

Професионални отговори ще са ми от полза, но ще съм благодарна и на хората които имат опит с тази процедура да споделят, и съответно и аз ако мога да помогна със съвет по изваждане на някой документи/тъй-като знам, какво ми е коствало това особено ако човек не живее в на територията на съответната община/.
За мен въпроса е твърде сериозен за да обръщам внимание на отговори като последните 2.
iren123456
Младши потребител

Мнениеот iren123456 » 24 Авг 2007, 17:32

Много благодаря за отговора.
Доколкото знам земята се води общинска. както и да е, явно по давност не можеда се придобие.
Бихме я купили, но реална ли е тази оценка от 50 000 лв. за 2 декара?
Можете ли да ми кажете можем ли да обжалваме, и ако не могат ли да ни я отнемат?
Консултирах се с 2 адвокати, единият каза, изчакайте оценкта и като я видя, каза, че тия от общината са мошенници, другият каза, че има възможност с обстоятелствена проверка.
И друго, защо плащаме данъци всяка година за земя и постройка.
iren123456
Младши потребител

Назад към Имотни казуси