начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Моля, помогнете ми

Казуси за недвижими имоти

Моля, помогнете ми

Мнениеот senika » 15 Окт 2007, 16:25

Със съпруга ми притежаваме 1/2 идеална част от неделим недвижим имот. Искаме да купим съседния реален имот, но ни обясниха че той /новият имот/ ще се присъедини автоматично към целия наш имот. Т.е. ще станем съсобственици със другите притежатели на 1/2 идеална част от общия ни сегашен имот. Аз не желая това, още повече, че ние си го плащаме, ние ще си разширим къщата и т. н. Нотариуса ни каза, че така трябва- да го купим заедно и после те да ни го прехвърлят - право на строеж. Безпокои ме евентуални последващи претенции от тяхна страна /човек никога не знае какво ще му дойде до главата/. . Понеже съм имала достатъчно проблеми/вкл. и стях/ и не желая нищо съсобствено моля посъветвайте ме как да постъпим за да е най-изчистена сделката.
senika
Нов потребител

Мнениеот georgi07 » 16 Окт 2007, 09:19

Изложението ви е доста объркано.Може би трябва да обясните по-подробно и да използвате точните термини.
Какво разбирате под имот и съседен имот?Този съседен имот УПИ ли е?
Вашият съсобствен имот УПИ ли е?Реален имот :shock: -това пък какво ли значи?
georgi07
Потребител

Мнениеот senika » 16 Окт 2007, 12:05

Имот- земя. Нашият имот/земя/ е УПИ и не е делим. Но нашата част от него е 1/2 идеална част. Когато купим съседният имот- Става въпрос за дуга земя/друг УПИ/, той се присъединява към цялата земя, а не към нашата идеална част. Т. е. ставаме съсобственици с другия притежател на 1/2 идеална част, който в крайна сметка няма мищо общо с тази сделка, а и не трябва да има. Вярно, че е объркано, но така се и чувстваме в момента, защото нямяме подходящата квалификация за тези понятия. А реална част от имот аз си го обяснявам като напълно отделен имот без съсобственици, такъв дето има 300кв. м. и 14 м. излаз на път. Дано съм била по- ясна....
senika
Нов потребител

Мнениеот barri » 16 Окт 2007, 12:09

и кой ви каза, че след като закупите отделно УПИ ставате съсобственици на това с други хора, с които сте съсобственици на друго УПИ????? По тая логика по-добре да няма съсобственост въобще, след като ще обогатявам съсобствениците си просто защото искам да инвестирам СОБСТВЕНИ пари другаде.
barri
Потребител

Мнениеот may_baych2002 » 16 Окт 2007, 12:31

Мисля, че продължавате да сте абсолютно неясна с въпросите си, за да се надявате да получите съдействие и помощ във форума. Но, все пак..... Ако в имота, който се каните да купувате, вашите съсобственици нямат дял, то по никакъв начин не могат да Ви станат съсобственици, НО, ако сте решили с новозакупения имот да правите ПУП-ПРЗ, с цел уголемяване и бъдещо застрояване в новообразувания имот, то те ще станете съсобственици, ако добре съм разбрала въпроса Ви.
may_baych2002
Потребител

Мнениеот razli4na » 16 Окт 2007, 12:32

Разбирам, че става дума за два съседни УПИ. Двата имота са си самостоятелни и съсобственика Ви на единия УПИ не може да стане съсобственик и на другия, освен ако не ги обедините- но последното става с дълга и сложна процедура, която можете да предприемете само ако решите, че е целесъобразно.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот senika » 16 Окт 2007, 13:04

Да.. Май наистина съм много неточна с обясненията. Но е точно так. Двете идеални части на нашия имот са неделими и затова не може да се разделят преди закупуването на новат земя. За да е възможа покупката на новия имот да - направихме ПУП. И ни обясниха , че той -имотът автоматично се прибавя към целия ни сегашен имот- т. е. ставаме съсобственици. Не с този от когото купуваме, а със сегашния ни съсобственик. Аз точно това искам да избегна-да обогатявам съсобствениците с нашата инвестиция и да имаме последващи отношения.
senika
Нов потребител

Мнениеот senika » 16 Окт 2007, 13:07

ПУП направихме, зашото това, което се каним да закупим не е цял УПИ, а част от такъв, който няма 300 кв.м и няма излаз 14 м. на улица.
senika
Нов потребител

Мнениеот razli4na » 16 Окт 2007, 13:29

Сега е най- добре за Вас да вземете документацията и да я представите на адвокат, който да Ви даде насоки и да Ви упъти как да избегнете това, от което се опасявате.
Казвам това с добронамереност и без капка ирония.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот georgi07 » 16 Окт 2007, 13:37

Напълно подкрепям горния пост.В тази тема предположенията и съветите, които започват с "ако" станаха твърде много.
В заключение мога да спомена, че е възможно от два имота, находящи се в съседни УПИ да се образува ново УПИ.
georgi07
Потребител

Мнениеот senika » 16 Окт 2007, 14:18

10x
senika
Нов потребител

Назад към Имотни казуси