начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Копие от Нотариален акт

Казуси за недвижими имоти

Копие от Нотариален акт

Мнениеот KIBRIT » 19 Окт 2007, 19:04

След закупуване на недвижим имот,старият собственик ми иска копие от Нотариалният акт. Мотива му е,че му трябва пред общината,за плащане на някакви данъци. :shock:
Има ли право да ми иска този/моят/ акт,при положение,че част от имота съм го платил с кредит от банка,където ясно се вижда,какво е продал и какво е получил като сума ?
Ако не му дам този документ,може ли да спре влизането ми във владение на имота ?
Лично аз,категорично му отказах такова копие.
KIBRIT
Младши потребител

Re: Копие от Нотариален акт

Мнениеот tsenkov » 19 Окт 2007, 20:30

Не, да си извади копие от Агенция по вписванията.
tsenkov
Нов потребител

Мнениеот arabela » 19 Окт 2007, 21:10

Той може да има само препис!
Не давайте своя нотар. акт!
arabela
Потребител

Мнениеот KIBRIT » 19 Окт 2007, 21:36

arabela написа:Той може да има само препис!
Не давайте своя нотар. акт!

Бихте ли ми разяснили разликата между препис и копие ?
Да разбирам ли,че в Агенция по вписванията може да се получи копие от моят нотариален акт ?
Благодаря Ви за съдействието и отговорите !
KIBRIT
Младши потребител

Мнениеот KIBRIT » 21 Окт 2007, 23:29

Бихте ли ми отговорили на предишният ми пост,че за утре да съм подготвен !
KIBRIT
Младши потребител

Мнениеот kpy » 22 Окт 2007, 11:37

Продавачът е получил пари и трябва да ги оправдае данъчно. И откъде накъде ще му отказвате препис?

Кибрит - абсолютно всеки може да си вземе едно копие от Вашия нотариален акт от агенцията по вписванията.
kpy
Потребител

Мнениеот sunrise » 22 Окт 2007, 14:57

Колегата kpy дава точен отговор. Според мен като страна по сделката, той има право не само да получи копие, но и препис от акта. Освен посоченото от тях данъчно облагане, най-често се иска и копие от документа за да се "отпише" партидата в отдел "Местни данъци" на Общината, ако е чужденец и това е бил единствения му имот е необходимо да се ходи и за заличаване на БУЛСТАТ номера му. Така, че няма нищо страшно, спокойно му дайте препис. Нали там е отбелязано ,че Вие сте собственик. Какво Ви притеснява толкова?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот laura » 24 Окт 2007, 11:04

Ami da, Sunrise e prav, niama ot kakvo da se pritesniavate. Prosto "xerox" kopie naistina mu triabva za pred obshtinata, no toi kato strana ima pravi i na ofuzialno zaveren prepis, koito moje da si poluchi i ot Agenziata po vpisvaniata i ot notariusa po sdelkata.
laura
Нов потребител

Назад към Имотни казуси