начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Как да защитя интереса си?

Казуси за недвижими имоти

Как да защитя интереса си?

Мнениеот rinata » 22 Окт 2007, 18:44

Здравейте, не сме в добри отношения със сестра ми, а къщата е на 2 етажа. Един неин и един мой. Тя преговаря със строителна фирма , но не съм сигурна, че в предварителният договор ще има обезщетение и за мен. Къщата ще чя събарят и строят кооперация. НЯмаме официална делба. Какво да настоявам пред строителите да запишат в предварителният договор?
rinata
Нов потребител

Мнениеот georgi07 » 23 Окт 2007, 09:29

По принцип след като имате 1/2 ид.ч. от парцела следва да получите толкова, колкото и сестра ви.Коя кой апартамент/и/ ще вземе /с какъв изглед, квадратура и пр./ е въпрос на договорка.
Ако става въпрос за голямо УПИ и материалният интерес е голям се присъединявам към колегата относно съвета да потърсите консултация.
georgi07
Потребител

Мнениеот tonina » 23 Окт 2007, 18:25

След като сте собственик на ½ от парцела, не може никой да строи в него без Ваше съгласие /без Вие да подпишете нотариалния акт за учредяване право на строеж/.
tonina
Младши потребител

Мнениеот berbo » 23 Окт 2007, 22:36

най-добре е да преглътнете противоречията си в името на общия интерес. Вярно е, че парите скарват близките, но във Вашия случай може и да Ви сближът
berbo
Младши потребител

Назад към Имотни казуси