начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Това измама ли е?

Казуси за недвижими имоти

Това измама ли е?

Мнениеот STOIANOV » 23 Окт 2007, 08:34

Преди 1 година дадох пълномощно на роднина за продажбата на наследствен имот, т.к. сме били много наследници и това щяло да улесни сделката. Наскоро случайно го срещнах и ми даде 20 лева с думите: "Това е за онова." Нямам си представа къде и как да проверя нещата и ако съм измамен, има ли давностен срок, за да потърся адвокат?
STOIANOV
Нов потребител

Мнениеот georgi07 » 23 Окт 2007, 09:23

Информацията, която давате е малко.За какъв имот става дума? Къде се намира същия? Кога сте дали пълномощно?Какво пише в него?
Кога е извършена сделката?
georgi07
Потребител

Мнениеот STOIANOV » 23 Окт 2007, 10:20

Става дума за незнайна от мен наследствена къща от дядо ми в далечно село, в което никога не съм ходил. Пълномощно дадох преди повече от година с абсолютно доверие, обхващащо всичко, с пълни права. За сделката не знам абсолютно нищо - кога, на кого и за колко. Предполагам, че е извършена веднага след подписването на пълномощното. Въпросът ми е след като измина толкова много време, струва ли си да ровя, има ли давностен срок за това?
STOIANOV
Нов потребител

Мнениеот georgi07 » 23 Окт 2007, 12:19

Отивате в службата по вписвания при районния съд по местонахождението на имота.Оттам ще се запознаете с нот. акт.
Знаете ли колко е данъчната оценка на имота?Предполагам, че къщата е продадена по нея.Разделяте на наследниците и виждате какво се получава.
Друг е въпросът, че парите, които са платени, сигурно са доста повече от данъчната оценка, но това не виждам как ще се докаже.
Това е от мен.
georgi07
Потребител

Мнениеот Magnollia » 23 Окт 2007, 15:42

georgi07 написа:Отивате в службата по вписвания при районния съд по местонахождението на имота.Оттам ще се запознаете с нот. акт.
Знаете ли колко е данъчната оценка на имота?Предполагам, че къщата е продадена по нея.Разделяте на наследниците и виждате какво се получава.
Друг е въпросът, че парите, които са платени, сигурно са доста повече от данъчната оценка, но това не виждам как ще се докаже.
Това е от мен.

Да, първо трябва да проверите въпросния имот дали е продаден и кога. А вашия пълномощник трябва да докаже, че Ви е дал сума припадаща се на дела Ви.
И пак много важно е какво е точно пълномощното. Може да е така оформено, че да може да се направи нещо във ваша полза. Лично ваша е преценката дали ще "ровите" нещата или не.
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот barri » 23 Окт 2007, 16:05

освен пълномощно предполагам сте му заверили и декларации?

няма да е зле да ни кажете какво точно пишеше в пълномощното??
barri
Потребител

Мнениеот STOIANOV » 24 Окт 2007, 09:14

За декларации не си спомням, нито какво точно пишеше в пълномощното. Ясно ми е обаче, че човекът си е изпипал нещата, т.к. ви е колега и, за да ми даде 20 лева, знае много добре какво прави. Сам съм си виновен като превърнах доверието в наивност (да не кажа глупост), но човек цял живот се учи. Вече пълномощно никога никому! Иначе, благодаря ви за съветите.
STOIANOV
Нов потребител

Назад към Имотни казуси