начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

нотариална покана

Казуси за недвижими имоти

нотариална покана

Мнениеот nelita » 24 Ное 2007, 22:46

Моля да отговорите. Получих нотариална покана за плащане на обезщетение за ползване на съсобствен апаратамент, в който аз живея. Притежавам три четвърти от апартаента, а съсобственикът ми една четвърт. В поканата не е упомената банкова сметка и дата до която да бъде изплащано обезщетението. Има ли срок в който да отговоря на нотариалната покана.Как да постъпя.
nelita
Нов потребител

Мнениеот probono » 25 Ное 2007, 00:20

Мисля,че е един месец,но не съм сигурна.
probono
Младши потребител

Мнениеот system » 25 Ное 2007, 15:37

Nelita, при цялото ми уважение, от начина на задаване на въпроса е видно, че не сте юрист, а сте влезли във форум за юристи. Този форум е за обсъждания и дискусии само между юристи. Все пак - Вашият проблем може да се реши много просто, като изпратите парите с пощенски запис на съсобственика, стига Вие самата да не оспорвате размера. Срок няма - дължите тези пари на основание факта, че еднолично ползвате целия имот и след като сте получили нотариална покана, сте в забава и дължите и лихви за срока на забавата, докато платите сумата. Ако оспорвате размера, не плащайте, а чакайти съсобственикът да тръгне да Ви съди. Естествено, това е рисковано, защото ако Ви осъди за претендираното от него обезщетение, трябва да го плащате с лихвите за срока на делото.
И най-учтиво Ви моля, повече не се обръщайте за консултации към този форум. Разберете веднъж завинаги - безплатен обяд няма. И както си плащате (предполагам) за водопроводчик или електротехнит, така е редно да отидете с въпросите си при адвокат, който ще Ви въведе в тайните на отношенията между съсобствениците, срещу съответното заплащане на хонорар.
system
Активен потребител

Назад към Имотни казуси