начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Въпрос за отказ от право на собственост

Казуси за недвижими имоти

Въпрос за отказ от право на собственост

Мнениеот bagsisiigal » 11 Дек 2007, 15:21

Аз и сестра ми получихме в наследство след смъртта на баща ни и майка ни имоти от които единият имот е апартамент. Сестра ми иска да се откаже от нейната 1/2 от този апартамент и да премине собствеността на мое име. въпроса ми е може ли това да стане с отказ от право на собственост и въобще с този отказ ще премине ли нейната 1/2 на мое име и ако да какви документи трябва да приготвим. Целта ни е да платим колкото може по малко пари на държавата и затова не искаме да е с дарение или покупко - продажба. Ще сме Ви много благодарни ако по някакъв начин ни помогнете.
bagsisiigal
Младши потребител

Re: Въпрос за отказ от право на собственост

Мнениеот balachev » 13 Дек 2007, 11:52

bagsisiigal написа: Аз и сестра ми получихме в наследство след смъртта на баща ни и майка ни имоти от които единият имот е апартамент. Сестра ми иска да се откаже от нейната 1/2 от този апартамент и да премине собствеността на мое име. въпроса ми е може ли това да стане с отказ от право на собственост и въобще с този отказ ще премине ли нейната 1/2 на мое име и ако да какви документи трябва да приготвим. Целта ни е да платим колкото може по малко пари на държавата и затова не искаме да е с дарение или покупко - продажба. Ще сме Ви много благодарни ако по някакъв начин ни помогнете.

Искате сестра ви да направи отказ от наследство ли? Защото ако е така далеч не ви го препоръчвам, тъй като вие ще наследите заедно с със следващия ред наследници. Препоръчвам да платите на държавата дължимото :) Още повече, че има намаление на таксите когато става дума за дарение между роднини.
Не претендирам за изчерпателност, най-добре се консултирайте с адвокат.
balachev
Младши потребител

Назад към Имотни казуси