начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Възстановяване на земя ... възможно ли е?

Казуси за недвижими имоти

Възстановяване на земя ... възможно ли е?

Мнениеот hchonov » 06 Яну 2008, 19:45

Здравейте,
Нов съм в този форум и първото което искам да направя е да ви поздравя за форума :). А второто да ви помоля да ми помогнете по един въпрос. И така значи разбрах че прадядо и прабаба са имали доста декари(числото е доста сериозно и не ми се иска да го споменавам). Намерих документа в който е упоменато къде се намира всеки парцел с какво граничи и колко декара е. Има ли някаква възможност тази земя да ми бъде възвърната(призната) като наследство на мен и на братовчедите ми? По-принцип тя първо трябва да се раздели на четири, колкото и са наследниците на прадядо и прабаба. А също така тези земи, не съм сигурен колко точно, но сигурно не са пипани от поне 50 години ако не и повече и не се съмнявам да се окажат някакви гори. Питам защото живея доста далеч от мястото и няма как вмомента да отида до общината там или пък да наема адвокат.
Мерси предварително на всички.
hchonov
Нов потребител

Re: Възстановяване на земя ... възможно ли е?

Мнениеот donna » 06 Яну 2008, 21:08

Срока за възстановяване по съдебен ред изтече. Обаче може някой от наследниците да е подал заявление преди години за възстановяване по административен ред или да ги е възстановил по съдебен /подаденото заявление или иск ползва вс. наследници/...и вие да не знаете за това . Вземете си едно удостоверение за наследници и идете да проверите в ОЗСГ по местонахождение на имотите и дано да имате късмет.
donna
Старши потребител

Мнениеот hchonov » 07 Яну 2008, 12:52

Ахамс еми кво да се прави ... кофти :). А само за информация може ли да ми кажете кога е изтекъл този срок?
hchonov
Нов потребител

Мнениеот lateva » 07 Яну 2008, 13:31

Преклузивният срок е уреден в §22 от ПЗР на ЗИД на ЗСПЗЗ, ДВ бр.13 от 2007г.
lateva
Младши потребител

Мнениеот lawyer.bg » 07 Яну 2008, 15:13

12.05.2007 г. 8)
lawyer.bg
Младши потребител

Мнениеот hchonov » 07 Яну 2008, 19:37

И значи няма никаква надежда, никакъв шанс по какъвто и да било път, дори с адвокат да успея да си ги върна? :cry:
hchonov
Нов потребител

Мнениеот donna » 07 Яну 2008, 20:00

hchonov написа:И значи няма никаква надежда, никакъв шанс по какъвто и да било път, дори с адвокат да успея да си ги върна? :cry:

НЕ НЯМА НИКАКВА НАДЕЖДА.

ОСВЕН КАКТО ВИ НАПИСАХ ПО ГОРЕ НЯКОЙ ОТ НАСЛЕДНИЦИТЕ ВЕЧЕ ДА ГИ Е ВЪЗСТАНОВИЛ /ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ИЛИ СЪДЕБЕН РЕД /,НО ЗА ТОВА ПРОВЕРЕТЕ В ОСЗГ.
donna
Старши потребител

Мнениеот iankov » 08 Яну 2008, 23:28

Бихте ли уточнили какъв е документа за собственост и от коя година е!
iankov
Младши потребител

Назад към Имотни казуси