начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Може ли чрез пълномощно?

Казуси за недвижими имоти

Може ли чрез пълномощно?

Мнениеот ventsi_t » 24 Яну 2008, 18:12

Здравейте колеги, имам следния казус и се надявам да ми помогнете. Управител на ООД заминава в чужбина за дълъг период от време, но тегли кредит и трябва да се учреди договрна ипотека. Има ли вариант това да стане чрез генерално пълномощно, без все още да се знаят параметрите на кредита, тъй като е в процес на разглеждане или той трябва да действа с апостили в чужбина?
Каква е гаранцията за сигурнустта на клиента и съответно на кредитната институция?
Изобщо има ли някакъв по сигурен начин?
ventsi_t
Младши потребител

Мнениеот tiarra » 24 Яну 2008, 21:47

Колега, няма проблем това да стане, но не с "генерално" пълномощно, а с изрично такова . Ако за обезпечение на кредита служи недвижим имот, ще са необходими и декларации по ДОПК, и решение на ОС на съдружниците в дружеството.
tiarra
Потребител

Мнениеот stefanbg » 25 Яну 2008, 12:33

Често възниква проблем с пълномощните при банките, много зависи точно в коя банка ще се урежда ипотеката, в практиката си имам случаи в които банките не приемат юридическо изрядно пълномощно, а искат пълномощното да бъде по техен образец. Моят съвет е справка в кредитиращата банка и след това деистваите по пълномощното.
stefanbg
Нов потребител

Назад към Имотни казуси