начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Малък въпрос?

Казуси за недвижими имоти

Малък въпрос?

Мнениеот gizdo » 01 Фев 2008, 09:24

Здравейте всички, имам едно питане към Вас юристи и прависти.
Имам дворно място около 800 квадратни метра. Проблемът , е че в мястото е построен ел. трафопост по времето на тоталитаризма, който функционира и в момента. С наличието на трафопост в мястото е немислимо то да се продаде.
Питането ми е може ли изобщо да се потърси сметка на дадена инстанция- община, енерго или каквото и да е за наличието на това нещо? Може ли да съдя дадената инстанция да плаща наем или някакво обезщетение или каквото и друго да било?
Извинявам се ако досаждам, но нямам ни най- малка представа дали изобщо мога и имам ли правото да търся някава сметка на дадена истанция за трафопоста в дворното място.
gizdo
Нов потребител

!

Мнениеот zalbopodatel » 01 Фев 2008, 18:31

Ако само питате "юристи и прависти" , може да се предположи,че сте оставили работата на самотек !
С питане не става,трябва инициатива от Ваша страна-проявете Я !!!
zalbopodatel
Младши потребител

Re: Малък въпрос?

Мнениеот Karakochev » 04 Фев 2008, 18:16

gizdo написа:Здравейте всички, имам едно питане към Вас юристи и прависти.
Имам дворно място около 800 квадратни метра. Проблемът , е че в мястото е построен ел. трафопост по времето на тоталитаризма, който функционира и в момента. С наличието на трафопост в мястото е немислимо то да се продаде.
Питането ми е може ли изобщо да се потърси сметка на дадена инстанция- община, енерго или каквото и да е за наличието на това нещо? Може ли да съдя дадената инстанция да плаща наем или някакво обезщетение или каквото и друго да било?
Извинявам се ако досаждам, но нямам ни най- малка представа дали изобщо мога и имам ли правото да търся някава сметка на дадена истанция за трафопоста в дворното място.

Първо искам да отбележа , че и при условията на демокрация всички ние имаме нужда от ел.енергия , а следователно и от трафопостове.

На поставения въпрос. По Закона за енергетиката не можете да премахвате НИКАКВИ енергийни обекти. Прочетете го внимателно , особено преходните и заключителните разпоредби.

Единственото което може да се направи е да се поиска ПРЕМЕСТВАНЕ на трафопоста. Но то може да стане само ЗА ВАША СМЕТКА.

Цената , предупреждавам, е безумно висока. Тъй че ако не става въпрос за пресечка на Витошка в София - не ви съветвам да тръгвате по този път.

Такава е , за съжаление , ситуацията.
Karakochev
Потребител

Karakochev - добре е , че не всички сте такива !!!

Мнениеот zalbopodatel » 05 Фев 2008, 17:12

Karakochev ,

правило № 1 - ако не знаеш какво да говориш-НЕ ГОВОРИ , всичко ще се използва срущу теб!Ако някога станеш АДВОКАТ - ще разбереш за що иде реч.ако щe ставаш юрисконсулт при Емилия Масларова - простени са ти всичките изговорени неразумности !

вземи няколко часа лекции по пазарна ориентация - преформулирай си приоритетите!!!
Ако знаех от коя колегия си - щях да кажа на шефа на колегията да те отлъчи !!!!

правило № 2 - ако не знаеш материята - НЕ ГОВОРИ , в случая НЕ иде реч ИЗОБЩО за ЗЕ , основанията за завеждане на иск са съвсем други !!!
има много положителна практика по подобни казуси-но ти очевидно .........

-------------
ако разбереш частица от написаното- имаш проблясъци
ако разбереш половината - имаш шансове
ако разбереш цялата истина (едва ли) - ще станеш АДВОКАТ
zalbopodatel
Младши потребител

Назад към Имотни казуси