начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

къща наследство

Казуси за недвижими имоти

къща наследство

Мнениеот krasi_plovdiv » 22 Апр 2008, 11:48

Здравейте,

Нуждая се от един съвет:

Става въпрос за прехвърляне на една къща

Къщата е купена от баба ми и дядо ми, който е починал.Те имат само майка ми като дъщеря.Ние сме три деца.

Баба ми иска да си препише на нас ( трите внуци).

Кой трябва да присъства и как се процедира?
Може ли брат ми(внука на баба да не присъства,макар и да има дял от нея)?Може ли с пълномощно от него и той да не присъства при нотариус?Искаме без негово знание да стане ,защото той ще пропилей (продаде)негова част като разбере ,че е негова ,а пак ние със сестра ми не искаме това да става,защото и ние ще имаме част от нея.
Как се процедира?По-добре да е покупко-продажба или дарение в нашият случай?
Какви документи се искат?

Аз Ви благодаря предварително!!

Лек и спокоен ден!!
krasi_plovdiv
Младши потребител

Мнениеот ralitsa » 22 Апр 2008, 13:17

Не се безпокойте, няма как да "пропилей" частта си без Ваше знание и съгласие... :D :D :D
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

къща наследство

Мнениеот krasi_plovdiv » 22 Апр 2008, 13:57

Мерси! Аз знам,че ако някой от нас иска да си продаде неговата част трябва да пита другите първо дали искат да го купят и тогава да продава на трети лица.Това така ли е?
krasi_plovdiv
Младши потребител

Re: къща наследство

Мнениеот ianeva » 22 Апр 2008, 14:14

krasi_plovdiv написа:Мерси! Аз знам,че ако някой от нас иска да си продаде неговата част трябва да пита другите първо дали искат да го купят и тогава да продава на трети лица.Това така ли е?

Така е, при продажба първо следва да предложи на Вас и другия съсобственик, както вече Ви бе отговорено тук от колегата Лютия и в клуба на Дир-а, краси/мария. http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... sb=5&part=

Значи 10-20 лева за консултация вече ги спестихме, оттук май следва платената помощ. Разбира се, съветите, които тук са Ви дали може да ги проверите в Дир-а, ако там Ви отговорят нещо друго, елате пак тук. :twisted:
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот ralitsa » 22 Апр 2008, 14:17

Така е. А когато баба Ви реши да Ви прехвъля имота, трябва да сте всичките при нотариуса.
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

Мнениеот bebitor » 23 Апр 2008, 00:31

ralitsa написа:Не се безпокойте, няма как да "пропилей" частта си без Ваше знание и съгласие... :D :D :D

А в онзи стар виц оптимиста казал "о, може, може"...
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Назад към Имотни казуси